Tramezzini sandwich met doradefilet en avocadocrème

101

Tramezzini sandwich met doradefilet en avocadocrème

Een lekkere sandwich met verse ingredienten. Tramezzini is een Italiaans casinobrood wat in dunne plakken wordt gesneden en belegd met verschillende belegsoorten en op elkaar gestapeld en doorgesneden of uitgestoken met een steker.
Porties 4 Stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 plakken tramezzini brood
  • 4 dorade filets klein
  • 1 avocado rijp met 20 druppels citroensap
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • peper en zout
  • 1 dl slagroom
  • 2 eetlepels kervel fijn gehakt
  • peper en zout
  • 10 druppels walnotenolie
  • garnering

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 170 graden Celsius Snijd de tramezzini’s in 12 kleine driehoekjes en besprenkel deze met oliefolie, tomatenolie of knoflookolie
  • Strooi hier een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas op en bak deze goudbruin in een oven van 170 graden Celsius
  • Maak de kervel crème door de fijn gehakte kervel door de slagroom te kloppen tot de gewenste dikte. Voeg druppels walnotenolie toe en peper en zout voor de smaak.
  • Snijd de doradefilet netje tot en driehoekje en bak deze in een hete pan eerst op de huid gedurende 2 minuten en dan op de andere kant nog 5 seconden.
  • Maak de avocadocrème door de cayennepeper en peper en zout met de 20 druppels citroensap te pureren met een keukenmachine
  • Zet nu de doradefilet in de oven op 150 graden Celsius gedurende 4 minuten of iets later als je denkt meer tijd nodig te hebben voor het volgende:
  • Leg de sandwich op het bord en spuit met een spuitzak kleine toefjes op de sandwich. of besmeer deze ermee.
  • Leg vervolgens een tweede sandwich erop. Nu het bord verder garneren zoals bv op de foto.
  • Vervolgende de doradefilet uit de oven halen en op deze sandwich leggen. dan de laatste sandwich erop en dan een takje erop als garnering
  • Direct serveren
Gang: High Tea, Lunch
Keuken: Italiaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht