Tempurabeslag om te frituren
Ingrediënten
- 2 kipfilets scharrelvlees of garnalen of zoete aardappel of andere producten om te frituren
- 75 gram tempurabloem
- 3 eidooiers
- 90 gram koud water
- optioneel 6 eetlepels Panko Japans broodkruim
- 2 theelepels kerriepoeder of vaduvan
- peper en zou
Instructies
- Verhit de frituur tot 175 graden Celsius
- Snijdt de kipfilet in gelijke stukken
- Bestrooi deze met peper, zout en kerriepoeder of Vaduvanpoeder
- Maak het tempura beslag door het water te mengen met een garde met de tempura bloem, vervolgens de dooiers
- Je haalt de kipfilet door het beslag en kunt deze direct goudbruin frituren gedurende 8 minuten
- Je kunt er voor kiezen om de kip na het tempurabeslag door de Panko of paneermeel te halen en te frituren voor een extra knapperig korstje. Als je hiervoor kiest kun je de dooiers weglaten uit het beslag
- Serveer de kipstukjes direct met een saus naar keuze