Tartare du boeuf

103

Tartaar van rundvlees – Tartare du Boeuf

Tartaar van rund- of kalfsvlees is een specialiteit uit Frankrijk. Op verschillende menukaarten kun je dit gerecht tegenkomen. Meestal als hoofdgerecht. Het is een koud gerecht geserveerd met een salade en-of frites. Het gehakte rundvlees is op smaak gebracht met peper, zout, augurk, kappertjes, mosterd, worchestersaus en tabasco. Een eidooier ligt er meestal bovenop en kun je er zelf doorheen mengen.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram mager biefstuk gemalen
  • 1 eetl mosterd Dijon
  • 1 eetl kappertjes fijngehakt
  • 1 eetl augurk fijngehakt
  • 1 theel worchestersaus
  • 8 druppels tabasco
  • peper en zout naar smaak
  • 4 eidooiers

Instructies

  • Meng alle ingrediënten, behalve de dooier door elkaar
  • Maak een rond- of rechthoekig model van het gehakt op het bord
  • Serveer er frites en-of salade bij
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht