Tartaar van rundvlees – Tartare du Boeuf
Tartaar van rund- of kalfsvlees is een specialiteit uit Frankrijk. Op verschillende menukaarten kun je dit gerecht tegenkomen. Meestal als hoofdgerecht. Het is een koud gerecht geserveerd met een salade en-of frites. Het gehakte rundvlees is op smaak gebracht met peper, zout, augurk, kappertjes, mosterd, worchestersaus en tabasco. Een eidooier ligt er meestal bovenop en kun je er zelf doorheen mengen.
Ingrediënten
- 600 gram mager biefstuk gemalen
- 1 eetl mosterd Dijon
- 1 eetl kappertjes fijngehakt
- 1 eetl augurk fijngehakt
- 1 theel worchestersaus
- 8 druppels tabasco
- peper en zout naar smaak
- 4 eidooiers
Instructies
- Meng alle ingrediënten, behalve de dooier door elkaar
- Maak een rond- of rechthoekig model van het gehakt op het bord
- Serveer er frites en-of salade bij