Serundeng
Ingrediënten
- 200 gram geraspte kokos
- 4 eetlepels pinda’s
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 grote fijn gesnipperde ui
- 2 teentjes gepelde en fijn gehakte knoflook
- 2 theelepels Laos
- 2 theelepels Koreander poeder ketumbar
- 2 theelepels Komijnpoeder jinten
- 2 theelepels Javaanse palmsuiker of bruine basterdsuiker
- 2 theelepels tamaride pasta vermengd met 1 eetlepel heet water
- 2 limoenblaadjes of rasp van 1 limoen
- 1 sereh stengel gekneusd
Instructies
- Bak de pinda’s in 2 eetlepels arachideolie in 2 minuten lichtbruin. Haal ze uit de pan en doe in de achter gebleven olie alle ingrediënten behalve de kokos, limoenrasp en de sereh stengel.
- Bak het geheel op een laag vuur totdat de massa droog wordt.
- Dan de kokos, limoen, sereh stengel en de pinda’s erbij doen en nog 1 minuut door roeren.
- Haal de pan van het vuur en schep alles op een stuk vetvrij papier en laat het afkoelen.
- De sereh stengel verwijderen en in een afgesloten pot bewaren.