Serundeng

Ingrediënten

  • 200 gram geraspte kokos
  • 4 eetlepels pinda’s
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 grote fijn gesnipperde ui
  • 2 teentjes gepelde en fijn gehakte knoflook
  • 2 theelepels Laos
  • 2 theelepels Koreander poeder ketumbar
  • 2 theelepels Komijnpoeder jinten
  • 2 theelepels Javaanse palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels tamaride pasta vermengd met 1 eetlepel heet water
  • 2 limoenblaadjes of rasp van 1 limoen
  • 1 sereh stengel gekneusd

Instructies

  • Bak de pinda’s in 2 eetlepels arachideolie in 2 minuten lichtbruin. Haal ze uit de pan en doe in de achter gebleven olie alle ingrediënten behalve de kokos, limoenrasp en de sereh stengel.
  • Bak het geheel op een laag vuur totdat de massa droog wordt.
  • Dan de kokos, limoen, sereh stengel en de pinda’s erbij doen en nog 1 minuut door roeren.
  • Haal de pan van het vuur en schep alles op een stuk vetvrij papier en laat het afkoelen.
  • De sereh stengel verwijderen en in een afgesloten pot bewaren.
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht