Roos van zalm uit de oven

139

Roos van zalm uit de oven

Porties 4 Personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram zalmfilet zonder vel biologisch of organisch – te koop bij
  • 2 eetlepels fijn gesneden zuring of dille
  • 1 fijn gesnipperd sjalotje
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl room of crème fraiche
  • Peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Snijd de zalm in dunne plakjes en maak hiervan 4 rozen. Leg deze op een ovenschaal bekleed met vetvrij keukenpapier.
  • Bestrooi deze met een beetje peper en zout.
  • Doe in een kleine steelpan de sjalotjes en de witte wijn
  • Kook dit helemaal in tot er een zeer dun laagje over is.
  • Doe de room of crème fraiche hierbij en laat dit even koken op een zacht vuur totdat de saus iets dikker is geworden. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg er op het laatst zuring of dille bij en houdt de saus warm.
  • Zet de zalm in de oven en gaar ze in ongeveer 10-12 minuten. Als je ziet dat er kleine eiwitbolletjes ontstaan op de zalm dan is ze gaar.
  • Leg de zalm op een bord en giet de saus er omheen. Je kunt er uiteraard diverse garnituren bij serveren. Zoals risotto, parelcouscous, rijst
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Vis
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht