Roodbaars op de huid gebakken
Op de huid gebakken vis een speciale techniek die je makkelijk thuis kunt toepassen.
Je kunt dit toepassen bij o.a. roodbaars, zeebaars, zalmfilet, doradefilet.
Hieronder lees je hoe dat het beste gaat.
Equipment
- 1 Teflonpan
Ingrediënten
- 4 roodbaars filets van 120 gram
- peper en zout
- 2 eetlepels druivenpit olie
Instructies
- Neem een teflon pan en verwarm deze goed voor en verwarm de oven met hete lucht stand op 160 graden Celsius.
- Bestrooi de filets aan beide kanten met peper en zout. en smeer ze in met de druivenpit olie.
- Als de pan goed heet is leg je de filets in de pan met de velkant omlaag.
- Verschuif de filets NIET!!! En laat ze 1 minuut en 15 seconden op de huid bakken op een hoog vuur.
- Draai ze om en laat ze dan nog 3 seconden bakken en dan direct uit de pan schuiven op een platte RVS schaal
- SERVEREN:
- Als je de filets wilt afgaren, doe je dat in de oven gedurende 8 minuten. Zeebaars die dunner is gedurende 5-6 minuten. Daarna direct serveren en zorg dat je ondertussen de groenten en saus klaar hebt staan.