Rolletje van komkommer met gerookte zalm, mascarpone en rucola
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 200 gram gerookte zalm dun gesneden
- 3 eetlepels mascarpone
- 2 eetlepels fijn gesneden rucola
- 1 eetlepel zeer fijn gesneden sjalotje
- of
- een eetlepel zeer fijn gesneden bieslook
Instructies
- Snijd met een kaasschaaf 6 dunnen plakjes van de komkommer.
- Draai de komkommer om op de afgesneden kant en snijdt dan weer 6 dunne plakjes af.
- Haal de eerste 2 plakjes eraf en deze gebruik je niet en vervolgende de ander 4 plakjes gebruik je wel. Dit geldt ook voor de andere 6 plakjes. Dus in totaal heb je nu 8 plakjes over die breed genoeg zijn om de gerookte zalm plakjes op te leggen.
- Dit doe je als volgt: Maak je plank droog en leg hierop de plakken komkommer.
- Leg hierop de gerookte zalm en zorg dat ze binnen de randjes blijft.
- Smeer hierop een dun laagje mascarpone en bestrooi deze met de fijngesneden rucola en of de gesnipperde sjalot of bieslook.
- Rol de komkommer op en zet ze rechtop op je bord om te serveren.
- Dit hapje kun je als borrelhapje, tapas of een onderdeel van een voorgerecht serveren.
- Eet smakelijk!