Rolletje van komkommer met gerookte zalm, mascarpone en rucola

216

Rolletje van komkommer met gerookte zalm, mascarpone en rucola

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 200 gram gerookte zalm dun gesneden
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 2 eetlepels fijn gesneden rucola
  • 1 eetlepel zeer fijn gesneden sjalotje
  • of
  • een eetlepel zeer fijn gesneden bieslook

Instructies

  • Snijd met een kaasschaaf 6 dunnen plakjes van de komkommer.
  • Draai de komkommer om op de afgesneden kant en snijdt dan weer 6 dunne plakjes af.
  • Haal de eerste 2 plakjes eraf en deze gebruik je niet en vervolgende de ander 4 plakjes gebruik je wel. Dit geldt ook voor de andere 6 plakjes. Dus in totaal heb je nu 8 plakjes over die breed genoeg zijn om de gerookte zalm plakjes op te leggen.
  • Dit doe je als volgt: Maak je plank droog en leg hierop de plakken komkommer.
  • Leg hierop de gerookte zalm en zorg dat ze binnen de randjes blijft.
  • Smeer hierop een dun laagje mascarpone en bestrooi deze met de fijngesneden rucola en of de gesnipperde sjalot of bieslook.
  • Rol de komkommer op en zet ze rechtop op je bord om te serveren.
  • Dit hapje kun je als borrelhapje, tapas of een onderdeel van een voorgerecht serveren.
  • Eet smakelijk!
Gang: Amuse, Bijgerecht, Borrelhapjes, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Zweeds
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht