Pompoensoep met gerookte zalm en op de huid gebakken kabeljauwrug

217

Pompoensoep met gerookte zalm en op de huid gebakken kabeljauwrug

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 100 gram gerookte zalm in kleine stukjes gesneden
  • 4 stukjes kabeljauwrugfilet van 50 gram of roodbaars
  • mespuntje cayennepeper
  • 4 eetlepels crème fraîche of slagroom
  • zout en peper naar smaak
  • Garnering van peterselie of een cresse

Instructies

  • Bakken op de huid van de kabeljauw
  • Zet een bakpan met een teflonlaag op het vuur en laat deze warm/heet worden.
  • Smeer de visfilets in met een beetje druivenpitolie of zonnebloemolie.
  • Leg de filetstukjes met de huidkant in de pan en laat deze ca. 1 minuut liggen op hoog vuur.
  • Daarna omdraaien en de andere kant nog 5-10 seconden bakken.
  • Leg ze op een klein ovenschaaltje en doe de filets vlak voor het serveren nog 6 minuten in de oven van 170 graden Celsius.
  • Werkwijze
  • Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van ca. 2 cm.
  • Breng de bouillon met de ui, pompoen, knoflook, cayenne peper en een beetje zout aan de kook en laat dit met een deksel op de pan 8 minuutjes zachtjes koken.
  • Als de pompoen zacht is dan de pompoen pureren met een staafmixer en op smaak maken met peper en zout.
  • Schep de soep in en kom en leg hier in het midden het visfilet stukje en een lepeltje crème fraîche.
  • je kunt de crème fraîche of room ook mee laten koken in de soep voor en zachtere romige smaak.
  • Strooi hieromheen de gerookte zalm snippers en garneer het af met een takje.
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch, Frans, Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht