Pompoensoep met gerookte zalm en op de huid gebakken kabeljauwrug
Ingrediënten
- 500 gram pompoen
- 1/2 liter kippenbouillon
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 100 gram gerookte zalm in kleine stukjes gesneden
- 4 stukjes kabeljauwrugfilet van 50 gram of roodbaars
- mespuntje cayennepeper
- 4 eetlepels crème fraîche of slagroom
- zout en peper naar smaak
- Garnering van peterselie of een cresse
Instructies
- Bakken op de huid van de kabeljauw
- Zet een bakpan met een teflonlaag op het vuur en laat deze warm/heet worden.
- Smeer de visfilets in met een beetje druivenpitolie of zonnebloemolie.
- Leg de filetstukjes met de huidkant in de pan en laat deze ca. 1 minuut liggen op hoog vuur.
- Daarna omdraaien en de andere kant nog 5-10 seconden bakken.
- Leg ze op een klein ovenschaaltje en doe de filets vlak voor het serveren nog 6 minuten in de oven van 170 graden Celsius.
- Werkwijze
- Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van ca. 2 cm.
- Breng de bouillon met de ui, pompoen, knoflook, cayenne peper en een beetje zout aan de kook en laat dit met een deksel op de pan 8 minuutjes zachtjes koken.
- Als de pompoen zacht is dan de pompoen pureren met een staafmixer en op smaak maken met peper en zout.
- Schep de soep in en kom en leg hier in het midden het visfilet stukje en een lepeltje crème fraîche.
- je kunt de crème fraîche of room ook mee laten koken in de soep voor en zachtere romige smaak.
- Strooi hieromheen de gerookte zalm snippers en garneer het af met een takje.