Aardappel / Bijgerecht / Componenten Pommes caree / gebakken aardappel 201 Gebakken aardappelblokjes caree Porties 3 Voorbereidingstijd 10 minuten minBereidingstijd 10 minuten min Equipment1 Scherp mes1 Koekenpan Ingrediënten500 gram geschilde aardappels125 gramboter om in te bakkenPeper en zout InstructiesVersie 1Snijd de aardappel in kleine blokjes van ca. 1 cm.En daarna afspoelen in koud water.Kook deze in kokend water in ca. 2minuten met zout.Als ze bijna beetgaar zijn afgieten.Daarna de boter in een bakpan doen en de afgekoelde aardappels goudbruin bakken.Direct een beetje zout toevoegen, op deze manier worden de aardappeltjes sneller krokant.Op smaak maken met peper en zout.Serveren in een schaaltje.Deze variatie heeft 2 bereidingstechnieken en is qua bakken sneller gaar.Maar kan wel kruimelige worden.Versie 2Snijd de aardappel in kleine blokjes van ca. 1 cm.En daarna afspoelen in ruim koud water.Daarna goed droogdeppen met een keukendoek of keukenpapier.Maak de boter heet in de bakpan en doe hierin de rauwe aardappelblokjes.Voeg direct een beetje zout toe.De pan regelmatig omschudden.Dit is om het vocht uit de aardappel te trekken en het garingsproces beter te laten verlopen.Na ca. 10 minuten zijn de aardappelblokjes gaar en goudbruin. Schep deze in een schaaltje zonder de boter.Deze variatie is minder omslachtig en duurt minder lang, maar er dient wel regelmatig omgeschud te worden, zodat de aardappelblokjes niet verbranden. Gang: Bijgerecht Keuken: Amerikaans, Belgisch, Frans, Hollands Trefwoord: Aardappel Dit delen:FacebookXVind ik leuk:Vind-ik-leuk Laden...