Pommes caree / gebakken aardappel

201

Gebakken aardappelblokjes caree

Porties 3
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten

Equipment

  • 1 Scherp mes
  • 1 Koekenpan

Ingrediënten

500 gram geschilde aardappels

125 gramboter om in te bakken

Peper en zout

Instructies

Versie 1

    Snijd de aardappel in kleine blokjes van ca. 1 cm.

      En daarna afspoelen in koud water.

        Kook deze in kokend water in ca. 2minuten met zout.

          Als ze bijna beetgaar zijn afgieten.

            Daarna de boter in een bakpan doen en de afgekoelde aardappels goudbruin bakken.

              Direct een beetje zout toevoegen, op deze manier worden de aardappeltjes sneller krokant.

                Op smaak maken met peper en zout.

                  Serveren in een schaaltje.

                    Deze variatie heeft 2 bereidingstechnieken en is qua bakken sneller gaar.

                      Maar kan wel kruimelige worden.

                        Versie 2

                          Snijd de aardappel in kleine blokjes van ca. 1 cm.

                            En daarna afspoelen in ruim koud water.

                              Daarna goed droogdeppen met een keukendoek of keukenpapier.

                                Maak de boter heet in de bakpan en doe hierin de rauwe aardappelblokjes.

                                  Voeg direct een beetje zout toe.

                                    De pan regelmatig omschudden.

                                      Dit is om het vocht uit de aardappel te trekken en het garingsproces beter te laten verlopen.

                                        Na ca. 10 minuten zijn de aardappelblokjes gaar en goudbruin. Schep deze in een schaaltje zonder de boter.

                                          Deze variatie is minder omslachtig en duurt minder lang, maar er dient wel regelmatig omgeschud te worden, zodat de aardappelblokjes niet verbranden.

                                            Gang: Bijgerecht
                                            Keuken: Amerikaans, Belgisch, Frans, Hollands
                                            Trefwoord: Aardappel

                                            Geef een reactie

                                            Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

                                            Rating recept




                                            Dicht
                                            Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
                                            Dicht