Pastéis de Nata
Ingrediënten
- 1 rolletje bladerdeeg
- 310 ml melk
- 130 gram kristalsuiker
- 20 gram custardpoeder
- 4 eidooiers
- 1 eetlepel kaneelsuiker 1:1
Instructies
- Rol het rolletje bladerdeeg opnieuw op zonder het papier
- Snijd er stukken van 3 cm van
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius
- Bestrijk een muffinvorm met een beetje boter
- Leg deze rechtop en duw ze plat en leg ze in een muffinvormpje zodat het deeg de hele vorm bedekt
- Maak nu de vulling als volgt
- Het is eigenlijk een banketbakkersroom die nog niet heeft gekookt, maar dun is zodat je ze in de bladerdeegvormpjes kunt gieten en kunt afbakken
- Meng in een kom de 4 eidooier, 60 ml melk en de custard tot een papje
- Doe de suiker en 250 ml melk in een steelpannetje en breng het tegen de kook
- Als de melk bijna kookt giet je dit bij het eiermengsel
- Terug op een laag vuur tot ze bijna gaat binden
- Schep dan de vulling op de bladerdeeg bakjes tot aan de rand
- Strooi er een beetje de kaneelsuiker overheen
- Bak de Pasteis de Nata af in ongeveer 30 minuten tot ze donkerbruin gekleurd zijn en knapperig
- Je zult zien dat de vulling gaat souffleren en omhoog komt
- Laat ze dan afkoelen en dan zakt de vulling in zijn oorspronkelijke vorm terug
- Bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze lauw, dan zijn ze het lekkerst