Pastéis de Nata

696

Pastéis de Nata

Porties 10 Stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 rolletje bladerdeeg
  • 310 ml melk
  • 130 gram kristalsuiker
  • 20 gram custardpoeder
  • 4 eidooiers
  • 1 eetlepel kaneelsuiker 1:1

Instructies

  • Rol het rolletje bladerdeeg opnieuw op zonder het papier
  • Snijd er stukken van 3 cm van
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius
  • Bestrijk een muffinvorm met een beetje boter
  • Leg deze rechtop en duw ze plat en leg ze in een muffinvormpje zodat het deeg de hele vorm bedekt
  • Maak nu de vulling als volgt
  • Het is eigenlijk een banketbakkersroom die nog niet heeft gekookt, maar dun is zodat je ze in de bladerdeegvormpjes kunt gieten en kunt afbakken
  • Meng in een kom de 4 eidooier, 60 ml melk en de custard tot een papje
  • Doe de suiker en 250 ml melk in een steelpannetje en breng het tegen de kook
  • Als de melk bijna kookt giet je dit bij het eiermengsel
  • Terug op een laag vuur tot ze bijna gaat binden
  • Schep dan de vulling op de bladerdeeg bakjes tot aan de rand
  • Strooi er een beetje de kaneelsuiker overheen
  • Bak de Pasteis de Nata af in ongeveer 30 minuten tot ze donkerbruin gekleurd zijn en knapperig
  • Je zult zien dat de vulling gaat souffleren en omhoog komt
  • Laat ze dan afkoelen en dan zakt de vulling in zijn oorspronkelijke vorm terug
  • Bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze lauw, dan zijn ze het lekkerst

Notities

Bladerdeeg in de muffinvorm

Eidooiers met custardpoeder

Met de melk erbij vermengen zonder klontjes

Melk met suiker tegen de kook aan brengen
De melk bij de eidooiers gieten en terug in het pannetje en op een laag vuur iets laten binden, maar niet koken

Giet de banketbakkersroom in de bladerdeegbakjes

In de oven plaatsen en afbakken totdat ze goudbruin zijn en omhoog komen

Daarna laten afkoelen en ze zullen dan weer inzakken
Gang: Dessert, High Tea, Patisserie, Zoet
Keuken: Mediteraans, Portugees, Spaans
Diet: Ei, Gluten, Koemelk, Lactose
Trefwoord: Portugal
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht