Parelcouscous met Noord-Afrikaanse kip
Equipment
- Teflon koekenpan
- Kunststof spatel
- Snijblad
- Koksmes
- Stekerdoos
- Kookpan
- Steelpan,
- Schuimspaan
Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- 4 eetlepels olijf olie om in te bakken
- 200 gram parel couscous
- 1 gesnipperd ui
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 100 gram taugé
- 1 doosje sugar snaps geblancheerd
- 1 rode paprika in stukjes gesneden
- 2 tomaten in stukjes gesneden
- 1 theelepel kerriepoeder of
- 1 theelepeltje colorante geel met safraanpoeder
- 1 theelepeltje komijnpoeder
- 3 dl kippenbouillon
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Snijdt de kippenpoten doormidden en haal eventueel het botje uit het onderkant.
- Op die manier heb je een ontbeend deel en een drumstick over.
- Bak de kip goudbruin in de olijfolie en haal ze uit de pan.
- Kook de parelcouscous in kokend water met zout in 15 minuten gaar en spoel ze koud.
- Neem een hapjespan of koekenpan en verwarm deze.
- Giet er een beetje olijfolie in en bak de gesneden ui.
- Voeg de knoflook toe en bak deze ook even mee.
- Voeg de paprika, tomaat en de specerijen toe en bak dit even mee.
- Doe de kippenbouillon erbij en leg de kip hierop.
- De kip mag net even onder staan.
- Voeg peper en zout en lat het geheel 45 minuutjes zachtjes trekken.
- Als je gaat serveren maak je de parel couscous warm met de taugé en de sugar snaps en een beetje bouillon uit de pan waar de kip in heeft gegaard.
- Schep voorzichtig de kipdelen uit de pan en leg deze op een schaal en houdt ze warm in een oven van 80 graden Celsius. Schep de groenten uit de pan en doe ze bij de parelcouscous.
- Schep de couscous in het midden van een verwarmd diep bord.
- Leg de kip hierop en schep er nog een klein beetje bouillon erover.
- Garneer het af met een takje cresse. Je kunt er ook Turks brood bij serveren.