Pangsit Goreng of Wonton velletjes gefrituurd
Ingrediënten
- 175 gr bloem
- 25 gr maizena
- mespuntje zout
- 1 eiwit
- 4 eetlepels koud water
- bloem om uit te rollen
- Voor de vulling b.v.
- 100 gr. garnalen
- 100 gram varkens- of kipgehakt
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 2 eetlepels zeer fijn gesneden prei
- 2 eetlepels fijn gesneden bieslook
- 1 ei
- sojasaus
- peper uit de molen
- zout
- frituurolie
Instructies
- Klop eerst het eiwit mes een garde een beetje los met 4 eetlepels water erbij en een snufje zout.
- Zeef de bloem met maizena in de kom erbij en kneed alles tot een stevig deeg.
- Leg het deeg 20 minuten in de koelkast in plastic verpakt en maak ondertussen de vulling:
- Vulling
- Was de garnalen en droog ze goed en snijd ze heel fijn.
- Meng de garnalen met het gehakt en de overige ingrediënten, behalve het ei.
- Roer het ei los en voeg er een beetje bij het gehaktmengsel totdat het een stevig samenhangend mengsel is geworden en maak het op smaak.
- Bestuif de werkbank met een beetje bloem en rol het deeg dun uit en snijd er vierkante plakjes van 10 x 10 cm van.
- Leg ze op een vochtige doek en leg hier een vochtige doek op.
- Maak van het gehaktmengsel net zoveel balletjes als er deeglapjes zijn.
- Leg op ieder deeglapje een bolletje vulling en smeer eromheen een beetje water.
- Klap nu het deeg over het balletje vulling, zodat het verstopt zit.
- Laat de deegpakketjes nu 30 minuten rusten en bak ze daarna af in de hete frituur van 175 graden Celsius.
- Haal ze als ze goudbruin zijn uit de frituur en leg ze op keukenpapier om uit te laten lekken.
- Serveer en rode gembersaus bij.