Pangsit Goreng of Wonton velletjes gefrituurd

274

Pangsit Goreng of Wonton velletjes gefrituurd

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 175 gr bloem
  • 25 gr maizena
  • mespuntje zout
  • 1 eiwit
  • 4 eetlepels koud water
  • bloem om uit te rollen
  • Voor de vulling b.v.
  • 100 gr. garnalen
  • 100 gram varkens- of kipgehakt
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 eetlepels zeer fijn gesneden prei
  • 2 eetlepels fijn gesneden bieslook
  • 1 ei
  • sojasaus
  • peper uit de molen
  • zout
  • frituurolie

Instructies

  • Klop eerst het eiwit mes een garde een beetje los met 4 eetlepels water erbij en een snufje zout.
  • Zeef de bloem met maizena in de kom erbij en kneed alles tot een stevig deeg.
  • Leg het deeg 20 minuten in de koelkast in plastic verpakt en maak ondertussen de vulling:
  • Vulling
  • Was de garnalen en droog ze goed en snijd ze heel fijn.
  • Meng de garnalen met het gehakt en de overige ingrediënten, behalve het ei.
  • Roer het ei los en voeg er een beetje bij het gehaktmengsel totdat het een stevig samenhangend mengsel is geworden en maak het op smaak.
  • Bestuif de werkbank met een beetje bloem en rol het deeg dun uit en snijd er vierkante plakjes van 10 x 10 cm van.
  • Leg ze op een vochtige doek en leg hier een vochtige doek op.
  • Maak van het gehaktmengsel net zoveel balletjes als er deeglapjes zijn.
  • Leg op ieder deeglapje een bolletje vulling en smeer eromheen een beetje water.
  • Klap nu het deeg over het balletje vulling, zodat het verstopt zit.
  • Laat de deegpakketjes nu 30 minuten rusten en bak ze daarna af in de hete frituur van 175 graden Celsius.
  • Haal ze als ze goudbruin zijn uit de frituur en leg ze op keukenpapier om uit te laten lekken.
  • Serveer en rode gembersaus bij.
Gang: Bijgerecht, Diner, Rijsttafel
Keuken: Indonesisch
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht