Oosterse gehaktballetjes

560
borrelhapje

Oosterse gehaktballetjes

Als je deze gehaktballen of kleine gehaktballetjes serveert, dan eet iedereen zijn vingers er bij op. Dus wees gewaarschuwd!
Porties 6 personen
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg gehakt half om half of alleen rundergehakt
  • Maak eerst een mengsel van de volgende ingrediënten voordat je het door het gehakt doet
  • 1 ei
  • 6 eetlepels panko of paneermeel
  • 4 eetlepels gefrituurde uitjes
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel djahé gemberpoeder
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 eetlepel sojasaus
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
  • Meng dit mengsel door het gehakt en neem een klein beetje van het gehakt en bak dit in een koekenpan als proefje zodat je weet of het lekker is.
  • Je kunt het ook even in de magnetron doen en gaar laten worden en dan keuren.
  • Als het lekker is dan het gehakt verdelen in porties van bv 150 gram of kleine balletjes van 50 gram.
  • Je kunt ook een ijsknijper gebruiken om te portioneren.
  • Bak de gehakt ballen in een koekenpan met een beetje olie en roomboter rondom licht bruin.
  • Leg de ballen op een ovenschaal en bak ze af in ca. 20 minuten.
  • Serveer er een zelfgemaakte satésaus bij.
  • Als je de gehaktballen niet wilt voorbakken kun je ze ook direct afbakken in de oven.
  • Zet de temperatuur dan op 180 graden Celsius. Ook 20 minuten. Eet smakelijk!
Gang: Amuse, Borrelhapjes, Brunch, Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Indonesisch
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht