Oosterse gehaktballetjes
Als je deze gehaktballen of kleine gehaktballetjes serveert, dan eet iedereen zijn vingers er bij op. Dus wees gewaarschuwd!
Ingrediënten
- 1 kg gehakt half om half of alleen rundergehakt
- Maak eerst een mengsel van de volgende ingrediënten voordat je het door het gehakt doet
- 1 ei
- 6 eetlepels panko of paneermeel
- 4 eetlepels gefrituurde uitjes
- 2 eetlepels chilisaus
- 2 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel djahé gemberpoeder
- 1 theelepel ketoembar
- 1 eetlepel sojasaus
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
- Meng dit mengsel door het gehakt en neem een klein beetje van het gehakt en bak dit in een koekenpan als proefje zodat je weet of het lekker is.
- Je kunt het ook even in de magnetron doen en gaar laten worden en dan keuren.
- Als het lekker is dan het gehakt verdelen in porties van bv 150 gram of kleine balletjes van 50 gram.
- Je kunt ook een ijsknijper gebruiken om te portioneren.
- Bak de gehakt ballen in een koekenpan met een beetje olie en roomboter rondom licht bruin.
- Leg de ballen op een ovenschaal en bak ze af in ca. 20 minuten.
- Serveer er een zelfgemaakte satésaus bij.
- Als je de gehaktballen niet wilt voorbakken kun je ze ook direct afbakken in de oven.
- Zet de temperatuur dan op 180 graden Celsius. Ook 20 minuten. Eet smakelijk!