Oosterse eendenborstfilet met eiermie en groenten

183

Oosterse eendenborstfilet met eiermie en groenten

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 Eendenborsten “La Lande”
  • Schoongemaakt en het vet ingesneden
  • Daarna licht peperen en zouten
  • Voor de marinade
  • 8 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 uitgeperste limoen
  • 2 cm fijn gesneden verse gember
  • 2 teentjes fijn gesneden knoflook
  • 4 eetlepels paneermeel of Japans broodkruim Panko
  • peper en zout
  • Voor het garnituur
  • 2 plakken eiermie
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • 1 pakje sugar snaps van 100 gram 1 minuut geblancheerd
  • 1 rode paprika Chinese ruit / wiebertjes vorm
  • 1 gele paprika in stukjes gesneden Chinese ruit / wiebertjes vorm
  • 1/2 prei schuin gesneden stukjes van 1/2 cm
  • 1 bosuitje fijn gesneden
  • Rijstolie om te bakken of gebruik het eendenvet als dit niet te bruin is.
  • Het eendenvet eventueel zeven door een fijn zeefje

Instructies

  • Aan de slag voorbakken van de filets
  • Verwarm een koekenpan op hoog vuur en leg de filets met de vetkant in de droge pan.
  • Sleep de eendenfilets rond in de pan en je ziet dat het vet eruit wordt gebakken.
  • Let goed op dat het vuur niet te hoog staat. Anders branden de filets aan.
  • Als het vet mooi goudbruin kun je het vet uit de pan in een bakje opvangen en de filets nog 1 minuut aan de vleeskant bakken.
  • Haal de filets uit de pan en steek in de dunste filet een kerntemperatuurmeter tot de helft in het vlees en zet de temperatuur op 50 graden. Je bent nu klaar om straks de filets in de oven te plaatsen van 170 graden Celsius.
  • Aan de slag voor de marinade
  • Meng alle ingrediënten door elkaar Smeer eerst de eendenborst in met enkel de marinade. Neem nu 3 eetlepels Panko of paneermeel en mengen dit met 5 eetlepels marinade. Dit gaat op de eend. De overige marinade om je gerecht op smaak te maken.
  • De Kerntemperatuur op 47 graden Celsius
  • Aan de slag voor het garnituur
  • Breng voldoende water met en beetje zout aan de kook.
  • Laat de eiermie in het kokend water wellen zonder dat het vuur onder de pan brandt. ca. 8 minuten.
  • Zet de wokpan op het vuur om hem voor te verwarmen
  • Zet de filets in de oven en begin met wokken van de groenten.
  • Fruit het uitje lichtbruin
  • Voeg de paprika toe en de knoflook
  • Daarna de prei, bosui en sugar snaps
  • breng het geheel op smaak met de marinade en voeg de eiermier toe.
  • Zorg dat alles warm is en haal de eendenborst uit de oven als ze goed is en snijdt ze in dunne plakken
  • Serveren
  • Neem verwarmde borden en doe in het midden de gewokte groenten en mie
  • Leg de gesneden eendenborst op de groenten en garneer het af met kleine kroekoep
  • Tip
  • Je kunt er ook nog extra gamba’s bij bakken.
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Vlees, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht