Marinade voor vlees – spare ribs

140

Spare-ribs marinade

Deze natte spareribs marinade is erg lekker om groot vlees te marineren en daarna bij een lage temperatuur te garen. Zoals spareribs, varkens bil, schouderkarbonade aan een streng, picana.
Je legt het vlees drie dagen in deze marinade, voor het beste resultaat.
Als je de marinade hebt gebruikt kun je deze ook invriezen voor nog een keer te gebruiken.
Porties 6 personen
Voorbereidingstijd 3 dagen
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 dagen 3 uur

Ingrediënten

  • 1,25 liter tomatenketchup
  • 7,5 dl water
  • 80 cl azijn
  • 1 dl ketjap
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1 eetl chilipoeder
  • 10 druppels tabasco
  • 8 teentjes knoflook fijngesneden
  • 50 gram bruine basterdsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven op 120 graden Celsius
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en leg het vlees hier 3 dagen in
  • Neem een ovenschaal en bekleed deze met keukenpapier
  • Laat de spareribs een beetje uitlekken en leg de ze met de bolle kant naar boven in de ovenschaal
  • Zet de schaal in de oven gedurende 3 uur en het vlees valt van het bot af
  • Serveer er bv gepofte aardappel of frites met gemengde salade bij
  • Knoflooksaus en cocktailsaus zijn er erg lekker bij
Gang: BBQ, Diner, Vlees
Keuken: Amerikaans, Belgisch, Frans, Hollands
Trefwoord: Green egg, Grillen
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht