Krokante kipkaantjes

479

Krokante kipkaantjes

UItgebakken spekjes zijn al eeuwenoud bekend en wordt al heel lang gegeten. Uitgebakken zwoerd van varkensbuik is een van de bekendste. Maar wist je dat je het velletje van de kip heerlijk kunt bakken en als krokantje kunt serveren op een gerecht? Hieronder de werkwijze en toepassing. Veel kookplezier.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • De velletjes van de kip
  • Zout

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 170 graden Celsius
  • Leg de velletjes kippenvel op een bakplaat bekleed met bakpapier
  • Bestrooi de velletjes licht met zout en bak ze af in de oven gedurende ca. 30 minuten
  • Af laten koelen en serveren of bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast
  • Vanuit de koelkast even verwarmen, zodat het weer krokanter wordt
Gang: Bijgerecht, Crunch, Diner, Gevogelte, Kip, Lunch
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Trefwoord: Crunch
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht