Kipsaté

Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijbeenvlees van scharrelkip
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl zonnebloemolie
  • peper uit de molen
  • zout mespunt
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 3 eetlepels soyasaus

Instructies

  • Maak de teentjes knoflook schoon en snijd of pers ze fijn.
  • Meng dit met de sambal, soyasaus, olie, peper en zout.
  • Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm
  • Leg het vlees in de knoflookolie gedurende 1 uur
  • Neem 4 houten saté prikker en leg deze ook een uurtje in het koude water
  • Steek vervolgens het vlees op de satéprikkers en verdeel dit netjes.
  • Als je wilt gaan bakken of grillen dan de pan of grill eerst goed warm |heet maken voordat je gaat bakken of grillen.
  • Draai de satéstokjes regelmatig om en laat ze niet te bruin worden. bak ze in ca. 2 minuten goudbruin en gaar ze daarna verder in een oen of gesloten BBQ van 170 graden Celsius in ca. 15 minuten.
  • Serveer een bijpassende saus erbij.
  • B.v. een Pinda satésaus.

Notities

De pindasaus om de saté nog lekkerder mee te maken staat op deze pagina.
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht