Kipsaté
Ingrediënten
- 500 gram kippendijbeenvlees van scharrelkip
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl zonnebloemolie
- peper uit de molen
- zout mespunt
- 1 theelepel sambal oelek
- 3 eetlepels soyasaus
Instructies
- Maak de teentjes knoflook schoon en snijd of pers ze fijn.
- Meng dit met de sambal, soyasaus, olie, peper en zout.
- Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm
- Leg het vlees in de knoflookolie gedurende 1 uur
- Neem 4 houten saté prikker en leg deze ook een uurtje in het koude water
- Steek vervolgens het vlees op de satéprikkers en verdeel dit netjes.
- Als je wilt gaan bakken of grillen dan de pan of grill eerst goed warm |heet maken voordat je gaat bakken of grillen.
- Draai de satéstokjes regelmatig om en laat ze niet te bruin worden. bak ze in ca. 2 minuten goudbruin en gaar ze daarna verder in een oen of gesloten BBQ van 170 graden Celsius in ca. 15 minuten.
- Serveer een bijpassende saus erbij.
- B.v. een Pinda satésaus.
Notities
De pindasaus om de saté nog lekkerder mee te maken staat op deze pagina.