Kippedijen met Indische kruiden en taugé

122

Kippedijen met Indische kruiden en taugé

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram scharrel kippedijen in stukjes gesneden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel ketoembar / gemalen koreander
  • 150 gram gesneden taugé
  • Peper en zout
  • Rijst olie om in te bakken en om door het vlees te mengen

Instructies

  • Meng alle kruiden en peper en zout door elkaar. Meng dit met de kip met een paar lepels rijstolie.
  • Maak een koekenpan heet en giet hierin een beetje rijstolie.
  • Voeg het vlees in 1 of 2 delen in de pan en bak het vlees rustig gaar met 1 of 2 delen van de taugé. Dit naargelang de grootte van de pan.
  • Serveer hier de nasi en satésaus bij.
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Rijsttafel
Keuken: Indonesisch
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht