Kipkluifjes in bier
Een tapas hapje vanuit de Spaanse keuken
Ingrediënten
- 8 kipvleugeltjes
- 300 cc bier
- Mespuntje paprikapoeder
- Mespuntje cayennepeper
- 10 blaadjes dragon of mint fijn gesneden
- 1 theelepel tijm fijn gehakt
- 1 blaadje laurier heel
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
- 1 eetlepel sesamzaadjes gebrand in de oven 160 gr 15 minuten
Instructies
- Snijd de vleugeltjes door en maak ze schoon op eventuele stoppels.
- Doe het bier in een schaal waar de vleugeltje in kunnen marineren.
- Voeg hier de olie, dragon, paprikapoeder, cayennepeper, tijm, laurier en peper en zout aan toe.
- Doe hier de kip vleugeltjes in en laat dit 12 uur marineren.
- Haal ze eruit na 12 uur en dep ze droog en bewaar de marinade.
- Peper en zout het vlees en bak de vleugeltjes in een beetje olijfolie goudbruin.
- Blus daarna de vleugeltjes af met de gezeefde marinade en laat dit op een zacht vuur of in de oven 25 minuten zacht pruttelen.
- Warm of op kamertemperatuur serveren.
Notities
TIP: je kunt ook kleine drumsticks of halve vleugeltjes