Kipkluifjes in bier

397

Kipkluifjes in bier

Een tapas hapje vanuit de Spaanse keuken
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 8 kipvleugeltjes
  • 300 cc bier
  • Mespuntje paprikapoeder
  • Mespuntje cayennepeper
  • 10 blaadjes dragon of mint fijn gesneden
  • 1 theelepel tijm fijn gehakt
  • 1 blaadje laurier heel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel sesamzaadjes gebrand in de oven 160 gr 15 minuten

Instructies

  • Snijd de vleugeltjes door en maak ze schoon op eventuele stoppels.
  • Doe het bier in een schaal waar de vleugeltje in kunnen marineren.
  • Voeg hier de olie, dragon, paprikapoeder, cayennepeper, tijm, laurier en peper en zout aan toe.
  • Doe hier de kip vleugeltjes in en laat dit 12 uur marineren.
  • Haal ze eruit na 12 uur en dep ze droog en bewaar de marinade.
  • Peper en zout het vlees en bak de vleugeltjes in een beetje olijfolie goudbruin.
  • Blus daarna de vleugeltjes af met de gezeefde marinade en laat dit op een zacht vuur of in de oven 25 minuten zacht pruttelen.
  • Warm of op kamertemperatuur serveren.

Notities

TIP: je kunt ook kleine drumsticks of halve vleugeltjes
Gang: Amuse, Borrelhapjes, Spaanse tapas, Tapas
Keuken: Mediteraans, Spaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht