Kip-pesto ragout

148

Kip-pesto ragout

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet in blokjes gesneden van ca 2 cm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 gesnipperde ui
  • 250 gram gesneden champignons
  • 3 eetlepels pesto
  • 5 cm prei zeer fijn gesneden in halve ringetjes en gewassen
  • 2 dl slagroom
  • 2 eetlepels semola / dit is een Italiaanse harde bloem om makkelijk een saus mee te binden / dikker te maken terwijl de saus kookt.

Instructies

  • Meng de gesneden kipfilet met de olijfolie
  • Maak een bakpan heet en doe hierin 3 eetlepels zonnebloemolie en bak de stukjes kip rondom lichtbruin.
  • Haal ze uit de pan en doe ze vervolgens in een kookpan.
  • Bak in de koekenpan de ui lichtbruin en vervolgens de champignons en de pesto
  • Giet hierop de room en kook dit 1 minuut zachtjes door.
  • Doe alles bij de kipblokjes en breng de saus tegen de kook en laat dit nog 3-5 minuutjes zachtjes doorkoken op een laag vuur.
  • Bindt de saus al roerend eerst met 1 eetlepel semola en kijk of de saus dikker wordt nadat het geheel weer zachtjes kookt.
  • Als de saus nog te dun is nog een lepel erbij doen en met een spatel doorroeren.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout en voeg vlak voor het serveren de prei toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Lekker om te serveren met pasta of rijst.
  • Dit kun je ook in een bladerdeeg ragoutbakje serveren

Notities

Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht