Kip-pesto ragout
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet in blokjes gesneden van ca 2 cm
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- 1 gesnipperde ui
- 250 gram gesneden champignons
- 3 eetlepels pesto
- 5 cm prei zeer fijn gesneden in halve ringetjes en gewassen
- 2 dl slagroom
- 2 eetlepels semola / dit is een Italiaanse harde bloem om makkelijk een saus mee te binden / dikker te maken terwijl de saus kookt.
Instructies
- Meng de gesneden kipfilet met de olijfolie
- Maak een bakpan heet en doe hierin 3 eetlepels zonnebloemolie en bak de stukjes kip rondom lichtbruin.
- Haal ze uit de pan en doe ze vervolgens in een kookpan.
- Bak in de koekenpan de ui lichtbruin en vervolgens de champignons en de pesto
- Giet hierop de room en kook dit 1 minuut zachtjes door.
- Doe alles bij de kipblokjes en breng de saus tegen de kook en laat dit nog 3-5 minuutjes zachtjes doorkoken op een laag vuur.
- Bindt de saus al roerend eerst met 1 eetlepel semola en kijk of de saus dikker wordt nadat het geheel weer zachtjes kookt.
- Als de saus nog te dun is nog een lepel erbij doen en met een spatel doorroeren.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout en voeg vlak voor het serveren de prei toe en meng het geheel goed door elkaar.
- Lekker om te serveren met pasta of rijst.
- Dit kun je ook in een bladerdeeg ragoutbakje serveren