Kalfsburger met truffelmayonaise

161

Kalfsburger met truufelmayonaise

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsgehakt of rundergehakt
  • 1 eetlepel truffeltapenade of pesto
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 kleine foccacia broodjes of hamburger broodjes open gesneden
  • Truffelmayonaise of een beetje pesto
  • Rucolasla
  • 4 kerstomaatjes

Instructies

  • Meng de ingrediënten door elkaar en maak 4 hamburgers.
  • Bak ze in een voorverwarmde pan in een beetje olie.
  • Leg de onderkant van het broodje op een bord en smeer deze in met pesto of truffelmayonaise.
  • Leg hier wat geplukte rucolasla op en leg de gebakken hamburger daar boven op.
  • Doe de deksel van het broodje erop en steek een prikker door de tomaatjes en steek deze vervolgens weer boven in het broodje.
  • Serveer er een beetje extra pesto of truffelmayonaise bij.
  • Tip Knapperig Parmezaanse kaas koekje.
  • Zet de oven op 180 graden Celsius.
  • Neem een bakplaat met bakpapier en zet hierop een uitsteker en strooi hierin een dun laagje geraspte Parmezaanse kaas.
  • Herhaal dit een aantal malen over de bakplaat.
  • Zet de plaat in de oven en na ongeveer 10 minuten zijn de koekjes goud bruin.
  • Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Serveer ze dan bij het gerecht.
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht