Kalfsburger met truufelmayonaise
Ingrediënten
- 400 gram kalfsgehakt of rundergehakt
- 1 eetlepel truffeltapenade of pesto
- 1 eetlepel tomatenketchup
- Peper en zout naar smaak
- 4 kleine foccacia broodjes of hamburger broodjes open gesneden
- Truffelmayonaise of een beetje pesto
- Rucolasla
- 4 kerstomaatjes
Instructies
- Meng de ingrediënten door elkaar en maak 4 hamburgers.
- Bak ze in een voorverwarmde pan in een beetje olie.
- Leg de onderkant van het broodje op een bord en smeer deze in met pesto of truffelmayonaise.
- Leg hier wat geplukte rucolasla op en leg de gebakken hamburger daar boven op.
- Doe de deksel van het broodje erop en steek een prikker door de tomaatjes en steek deze vervolgens weer boven in het broodje.
- Serveer er een beetje extra pesto of truffelmayonaise bij.
- Tip Knapperig Parmezaanse kaas koekje.
- Zet de oven op 180 graden Celsius.
- Neem een bakplaat met bakpapier en zet hierop een uitsteker en strooi hierin een dun laagje geraspte Parmezaanse kaas.
- Herhaal dit een aantal malen over de bakplaat.
- Zet de plaat in de oven en na ongeveer 10 minuten zijn de koekjes goud bruin.
- Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.
- Serveer ze dan bij het gerecht.