Kabeljauwrug met een avocadomousse en komkommer
Ingrediënten
- 1 Rijpe avocado
- 1 teentje knoflook fijngesneden zonder het pitje
- 1 mespuntje cayennepeper
- Peper en zout
- 1 komkommer
- Croutons van wit of focaccia brood rond of vierkant
- Ingrediënten
- 4 stukjes schelvisfilet of kabeljauwrug of dorade van ca. 40 gr
- 1 eetlepel druivenpitolie
- Peper en zout
- Werkwijze
- Voor de crème
- 2 eetlepels crème fraîche
- ½ eetlepel tomatenketchup
- 2 x mespuntje paprikapoeder
- 1 scheutje droge sherry
- Paar druppels worcestersaus
- Peper en zout
Instructies
- Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees met een vork een beetje los. Knijp een halve sinaasappel uit op deze massa, zodat ze op smaak komt en niet verkleurt.
- Snijd van de komkommer een dun plakje af en steek met een klein stekertje 12 rondjes uit.
- Als je geen stekertje hebt kun je ook kleine vierkantjes snijden. Snijd van een halve komkommer kleine blokjes zonder de pitjes. Voeg deze aan de avocado toe. Voeg nu ook de scampi’s toe en meng alles met een lepel door elkaar en breng het geheel op smaak.
- Werkwijze
- Zet een bakpan met een teflonlaag op het vuur en laat deze warm/heet worden. Smeer de visfilets in met een beetje druivenpitolie of zonnebloemolie. Leg de filetstukjes met de huidkant in de pan en laat deze ca. 1 minuut liggen op hoog vuur. Daarna omdraaien en de andere kant nog 10 seconden bakken. Leg ze op een klein ovenschaaltje en doe de filet vlak voor het serveren nog 2 minuten in de oven van 170 graden Celsius.
- Voor de crème
- Meng alle ingrediënten door elkaar en maak het op smaak met peper en zout. Doe de crème in een spuitzakje.
- Opmaak van het bord
- Maak van 2 lepels een quennelle van de avocadomousse en leg deze in het midden van het bord. Spuit hieromheen 6 of 8 toefjes van de crème fraîchesaus. Plaats hier om en om de croutons en de komkommer en/of cresse op.
- Plaats hierop de gegaarde visfilet en garneer dit af met een takje cresse. Op de foto zie je nog een toefje gebakken kataifideeg als vogelnestje.