Italiaanse Antipasti
Ingrediënten
- 1 Aubergine in dunne plakken gesneden
- 1 slajot of ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode paprika in kleine blokjes gesneden van 3 x 3 mm
- 1/2 gele paprika van 3 x 3 mm
- 12 plakken Serranoham
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- Sla om te garneren
- 4 gekookte kwarteleitjes 3 minuten koken
- 4 plakjes mozzarella
- 4 plakjes foccaciabrood croutons goud bruin gebakken in de oven in 10 minuten bij 170 graden Celsius
- Saus/dressing gemaakt van:
- 4 eetlepels room of crème fraîche
- 2 theelepeltjes truffeltapenade
- Peper en zout naar smaak
- Als garnering:
- Radijsjes
- Walnoten
- Rode ui gesnipperd of bosui schuin gesneden
Instructies
- Bak de aubergine plakken in olijfolie licht bruin met peper en zout
- Bak de sjalot, knoflook, paprika blokjes en kappertjes in olijfolie in ca. 3 minuutjes gaar en breng dit op smaak met peper en zout.
- Maak het bord op zoals op de foto.