Italiaanse Antipasti

91

Italiaanse Antipasti

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 Aubergine in dunne plakken gesneden
  • 1 slajot of ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode paprika in kleine blokjes gesneden van 3 x 3 mm
  • 1/2 gele paprika van 3 x 3 mm
  • 12 plakken Serranoham
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • Sla om te garneren
  • 4 gekookte kwarteleitjes 3 minuten koken
  • 4 plakjes mozzarella
  • 4 plakjes foccaciabrood croutons goud bruin gebakken in de oven in 10 minuten bij 170 graden Celsius
  • Saus/dressing gemaakt van:
  • 4 eetlepels room of crème fraîche
  • 2 theelepeltjes truffeltapenade
  • Peper en zout naar smaak
  • Als garnering:
  • Radijsjes
  • Walnoten
  • Rode ui gesnipperd of bosui schuin gesneden

Instructies

  • Bak de aubergine plakken in olijfolie licht bruin met peper en zout
  • Bak de sjalot, knoflook, paprika blokjes en kappertjes in olijfolie in ca. 3 minuutjes gaar en breng dit op smaak met peper en zout.
  • Maak het bord op zoals op de foto.
Gang: Bijgerecht, Borrelhapjes, Diner, Lunch
Keuken: Italiaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht