Hartige wafels uit Frankrijk
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 100 gram polenta
- 2 koffielepels bakpoeder
- 1 theelepeltje zout
- 2 eieren gesplitst
- 2 dl yoghurt
- 2,5 dl melk
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram gemalen hazelnoten / walnoten / gebrande amandelen
Instructies
- Zeef de bloem en de polenta in een grote kom en voeg de bakpoeder erbij
- Neem een andere kom en doe hierin de eidooiers(geel) zout, melk, yoghurt, olijfolie en de gemalen noten
- Meng de 2 mengsels met elkaar met een garde
- Sla de eiwitten stijf in een vetvrije kom
- Meng de eiwitten door het beslag met een spatel
- Maak het wafelijzer heet
- Smeer het wafelijzer in met een beetje zonnebloemolie
- Schep een beetje van het beslag op het ijzer en klap de deksel dicht en laat dit ca. 8 minuten bakken.
- Je kunt verschillende topping op deze wafel doen
- Gerookte zalm met een mosterd dille saus en gemengde slasoorten
- Gebakken paddenstoelen met prei- en ui ringen, tuinkruiden en kappertjes
- Avocadocrème met gebakken dorade filet en een saus van bieslook met komkommer rolletjes
- Tip: Je kunt ook alleen de hoekjes van het wafelijzer gebruiken of een gedeelte om kleine of halve wafels te bakken.