Hartige wafels uit Frankrijk

118

Hartige wafels uit Frankrijk

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram polenta
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 1 theelepeltje zout
  • 2 eieren gesplitst
  • 2 dl yoghurt
  • 2,5 dl melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram gemalen hazelnoten / walnoten / gebrande amandelen

Instructies

  • Zeef de bloem en de polenta in een grote kom en voeg de bakpoeder erbij
  • Neem een andere kom en doe hierin de eidooiers(geel) zout, melk, yoghurt, olijfolie en de gemalen noten
  • Meng de 2 mengsels met elkaar met een garde
  • Sla de eiwitten stijf in een vetvrije kom
  • Meng de eiwitten door het beslag met een spatel
  • Maak het wafelijzer heet
  • Smeer het wafelijzer in met een beetje zonnebloemolie
  • Schep een beetje van het beslag op het ijzer en klap de deksel dicht en laat dit ca. 8 minuten bakken.
  • Je kunt verschillende topping op deze wafel doen
  • Gerookte zalm met een mosterd dille saus en gemengde slasoorten
  • Gebakken paddenstoelen met prei- en ui ringen, tuinkruiden en kappertjes
  • Avocadocrème met gebakken dorade filet en een saus van bieslook met komkommer rolletjes
  • Tip: Je kunt ook alleen de hoekjes van het wafelijzer gebruiken of een gedeelte om kleine of halve wafels te bakken.

Notities

   
Gang: Diner, Lunch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht