Gevulde eieren
Ingrediënten
- 4 eieren hardgekookt
- 1 klein blikje witte tonijn
- 2 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepel tomatenketchup
- Mespuntje Paprikapoeder
- Mespuntje Kerriepoeder
Instructies
- Snijd de eieren in de lengte door de helft door.
- Haal voorzichtig het eigeel eruit. Meng dit met de tonijn, mayonaise, ketchup en specerijen.
- Doe dit weer in het ei en garneer dit met een stukje peterselie en een stukje piment.
- PIMENT/PIMIENTO Piment maak je als volgt: Leg een hele paprika in een oven van 180 graden ca. 25 minuten.
- De paprika uit de oven halen en even af laten koelen.
- De boven- en onderkant van de paprika afsnijden en de paprika doorsnijden en de zaadlijsten eruit halen.
- Nu kun je de paprika makkelijk pellen.
- Het vruchtvlees wat nu overblijft, is piment of pimiento.
- Dit wordt in veel Spaanse gerechten gebruikt als decoratie maar ook als bestanddeel voor een gerecht.