Gevoglteflensjes met een acetobalsamico siroop
Ingrediënten
- Receptuur voor de kipflensjes ca. 18 stuks
- 300 gram kipfilet in stukjes gesneden
- 3 eieren
- 3 dl slagroom
- 1 gesnipperd en gefruit uitje met 1 theelepeltje kerriepoeder
- Peper en zout naar smaak
- Voor de acetosiroop
- 1 dl Acetobalsamico
- 100 gr Bruine basterdsuiker
- 100 gr Serundeng
Instructies
- Maal de kipfiletblokjes en de eieren, peper en zout fijn in ca. 2 minuten in de keukenmachine tot een gladde puree . Voeg dan al draaiend alle room in 1 keer toe en laat dit dan nog 10 seconden meedraaien en zet de machine dan uit.
- Meng de gefruite uitjes door het beslag heen met een spatel. Bak het beslag op een matige vlam in een voorverwarmde koekenpan in een beetje zonnebloem olie aan twee kanten goud bruin. Leg ze op een bakplaat en verwarm ze vlak voor het serveren nog even 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Serveer ze gestapeld met de risotto of gebakken rijst en giet hieromheen de siroop of een andere saus
- Acetobalsamico siroop
- Kook de aceto en bruine basterdsuiker in tot 1/3 van het volume
- Laat de siroop koud worden en giet het als een saus om het gerecht heen
- Afgarneren met serundeng
Notities
Foto’s Theo van Houdt