Loaded fries met Vadouvan-mayonaise en Parmezaanse kaas

869

Loaded fries met Vadouvan-mayonaise

Loaded fries ofwel extra aangeklede friet is een steeds populairder onderdeel aan het worden van streetfood gerechten. De friet wordt verrijkt met bijvoorbeeld, Parmezaanse kaas, speciale mayonaise, chorizo en kruiden. Ook truffelmayonaise is erg lekker om te gebruiken. In dit recept een mayonaise met Vadouvan specerijen. Deze specerijen zijn een mengsel van kurkuma, kerrie, mosterdpoeder, knoflook, nootmuskaat, cardamon, komijn.
Bij deze frites is een tomatensalsa en gerookte kip geserveerd.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram frites
  • VOOR DE MAYONAISE
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 1/2 theelepel vaduvan specerijen
  • VOOR DE SALSA VAN TOMAAT
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1/2 rode ui fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel balsamico wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • MAAK EERST DE TOMATENSALSA
  • Snijd alles in kleine blokjes en vermeng het met elkaar
  • Laat het 15 minuten intrekken en zet het daarna op een zeef om uit te lekken, zie foto onderaan deze pagina
  • VADOUVAN-MAYONAISE
  • Meng de vadouvan door de mayonaise
  • Spuit de Vadouvan-mayo over de frites en ook de Parmezaanse kaas
  • Klaar om te serveren

Notities

Opstelling van zeef met uitlekbak om de tomatensalsa uit te laten lekken
Gang: Component, Diner, Hoofdgerecht, Snack
Keuken: Amerikaans, Belgisch, Hollands
Diet: Vis
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht