Gepocheerd ei > Gebakken – gepocheerde eieren met mosterd saus

137

Gepocheerd ei > Gebakken – gepocheerde eieren met mosterd saus

Porties 4 Personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren welke nog 3 weken houdbaar zijn
  • Scheut azijn
  • Water
  • Zout
  • 1 losgeklopt ei om te paneren
  • Panko paneermeel
  • 50 gram Roomboter om te bakken
  • 3 dl. Room / of crème fraiche
  • 1 eetlepel Savora Mosterd

Instructies

  • Een gepocheerd ei is een ei, dat zonder schil in water dat tegen de kook is (ca. 90 graden) Celsius gaar maken.
  • Zorg dat de saus klaar staat.
  • De saus gaat als volgt: Meng de crème fraiche met een eetlepel Savora mosterd of een andere smaak.
  • Ei pocheren: Neem een pan met ruim water en een flinke scheut azijn en een snufje zout hierin.
  • Laat het water aan de kook komen en zet het gas laag. Breek een ei in een kopje en laat het ei langzaam in het water glijden. Doe dit vervolgens met de andere eieren. Haal de eieren iets van de bodem van de pan met een spatel zodat ze niet aan de bodem vast plakt.
  • Pocheer de eieren in 4 minuten half gaar.
  • Als het ei gepocheerd is dan in koud water af laten koelen. Vervolgens uit het water halen en voorzichtig droog deppen. Haal het gepocheerde ei door het losgeklopte ei en dan door de Panko paneermeel. Doe dit met alle eieren.
  • Neem een bakpan en verwarm de pan. Doe de roomboter in de pan en laat dit rustig uitbruisen. Doe de gepaneerde eieren in de pan en bak ze voorzichtig aan twee kanten goudbruin.
  • Leg het ei op een bord en giet hier de saus bij. Leg het bijvoorbeeld op een zalmtartaar van gerookte zalm.

Notities

Eieren in een pan met water en azijn, bijna aan de kook.

Met een spatel na 30 seconden los maken van de bodem.

Na 4 minuten uit het water scheppen en droogdeppen op keukenpapier.
Voorzichtig deppen
Of direct serveren of bewaren op een schaaltje welke is ingesmeerd met een beetje olie. Vlak voor het serveren de eieren opnieuw verwarmen, maar dan in een voorverwarmde oven van 170 graden gedurende 1 minuut en dan serveren.
   
Gang: Diner, Lunch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht