Gepocheerd ei > Gebakken – gepocheerde eieren met mosterd saus
Ingrediënten
- 4 eieren welke nog 3 weken houdbaar zijn
- Scheut azijn
- Water
- Zout
- 1 losgeklopt ei om te paneren
- Panko paneermeel
- 50 gram Roomboter om te bakken
- 3 dl. Room / of crème fraiche
- 1 eetlepel Savora Mosterd
Instructies
- Een gepocheerd ei is een ei, dat zonder schil in water dat tegen de kook is (ca. 90 graden) Celsius gaar maken.
- Zorg dat de saus klaar staat.
- De saus gaat als volgt: Meng de crème fraiche met een eetlepel Savora mosterd of een andere smaak.
- Ei pocheren: Neem een pan met ruim water en een flinke scheut azijn en een snufje zout hierin.
- Laat het water aan de kook komen en zet het gas laag. Breek een ei in een kopje en laat het ei langzaam in het water glijden. Doe dit vervolgens met de andere eieren. Haal de eieren iets van de bodem van de pan met een spatel zodat ze niet aan de bodem vast plakt.
- Pocheer de eieren in 4 minuten half gaar.
- Als het ei gepocheerd is dan in koud water af laten koelen. Vervolgens uit het water halen en voorzichtig droog deppen. Haal het gepocheerde ei door het losgeklopte ei en dan door de Panko paneermeel. Doe dit met alle eieren.
- Neem een bakpan en verwarm de pan. Doe de roomboter in de pan en laat dit rustig uitbruisen. Doe de gepaneerde eieren in de pan en bak ze voorzichtig aan twee kanten goudbruin.
- Leg het ei op een bord en giet hier de saus bij. Leg het bijvoorbeeld op een zalmtartaar van gerookte zalm.
Notities
Voorzichtig deppen