Gebraden kwartel op een bedje van pastinakenpuree en gemengde groenten met een appeljus

333

Gebraden kwartel op een bedje van pastinakenpuree en gemengde groenten met een appeljus

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 4 kwartels
  • ½ liter appelsap inkoken tot ½ dl
  • ½ ui of sjalot
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd zonder pitje
  • 1 glas rode wijn
  • ¼ liter water
  • 25 gram klontjes roomboter
  • 4 gekookte kwarteleitjes 2 minuten en pellen

Instructies

  • Haal van de kwartels de pootjes af en haal het eerste dijbeenbotje eruit. Het andere botje kun je laten zitten.
  • Snijd de helft van de onderkant van het karkas eraf.
  • Bak de pootjes en karkasstukjes in de roomboter en voeg er een teentje knoflook aan toe en de ui. Blus het af met de rode wijn en water. Doe een deksel op de pan en laat de pootjes zachtjes smoren en gaar worden.
  • Ondertussen de kwartels goudbruin aan twee kanten de filets in ca. 5 minuten aanbraden in de boter en dan op het rugkant zetten zodat de filets omhoog liggen. De kwartels hebben 15 minuten nodig om in de oven verder te garen bij 170 graden Celsius. Houdt deze tijd in de gaten met het serveren van het gerecht.
  • Kook de jus verder in met de appelsap en maak het op smaak met peper en zout.
  • Vlak voor het serveren monteren met 25 gram klontjes roomboter.
Gang: Bijgerecht, Diner, Gevogelte, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht