Daging rendang / rundersmoor

100

Danging rendang / rundersmoor

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr magere rundvleeslapjes riblappen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 klont boter
  • 0.5 Moluks kaneelstokje of 2 kaneelstokjes
  • 1 tl nootmuskaat of vers geraspt
  • 1 tl kruidnagel
  • 1 rundvleesbouillonblokje
  • 1 flinke scheut ketjap manis
  • 1 kopje water
  • 1 tl peper
  • 2 el suiker
  • 150 g krieltjes
  • 50 g Chinese vermicelli

Instructies

  • Snijd het rundvlees in blokjes. Pel en snijd de ui en knoflook.
  • Verhit boter in de pan en voeg de ui, knoflook, kaneelstokje, kruidnagel, nootmuskaat en het bouillonblokje toe.
  • Roer het geheel goed door. Laat het circa 5 minuten sudderen.
  • Meng het rundvlees, ketjap manis, water, peper, zout en suiker door de smoor in de pan. Laat het geheel circa 45-60 minuten sudderen totdat het goed gaar is.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de krieltjes rondom goudbruin.
  • Knip de Chinese vermicelli in stukjes. Laat het circa 5 minuten weken in kokend water.
Gang: Bijgerecht, Diner, Lunch, Rijsttafel, Vlees
Keuken: Indonesisch
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht