Danging rendang / rundersmoor
Ingrediënten
- 500 gr magere rundvleeslapjes riblappen
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 klont boter
- 0.5 Moluks kaneelstokje of 2 kaneelstokjes
- 1 tl nootmuskaat of vers geraspt
- 1 tl kruidnagel
- 1 rundvleesbouillonblokje
- 1 flinke scheut ketjap manis
- 1 kopje water
- 1 tl peper
- 2 el suiker
- 150 g krieltjes
- 50 g Chinese vermicelli
Instructies
- Snijd het rundvlees in blokjes. Pel en snijd de ui en knoflook.
- Verhit boter in de pan en voeg de ui, knoflook, kaneelstokje, kruidnagel, nootmuskaat en het bouillonblokje toe.
- Roer het geheel goed door. Laat het circa 5 minuten sudderen.
- Meng het rundvlees, ketjap manis, water, peper, zout en suiker door de smoor in de pan. Laat het geheel circa 45-60 minuten sudderen totdat het goed gaar is.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de krieltjes rondom goudbruin.
- Knip de Chinese vermicelli in stukjes. Laat het circa 5 minuten weken in kokend water.