Champignons met sherry
Deze Spaanse tapas is een vegetarische delicatesse met een vleugje sherry. Je kunt ze vooraf bakken en achteraf warm maken in de oven op 180 graden Celsius gedurende 10 minuten. Lekker met getoast brood.
Ingrediënten
- 250 gram champignons
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- scheutje sherry
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Instructies
- Boen de champignons schoon en verwijder de steel. Grote champignons in 2 stukken snijden.
- Verhit een koekenpan en doe de olijfolie in de pan.
- De uitjes in de pan glazig bakken
- De champignons erbij doen en 2 minuten bakken met een beetje peper en zout toevoegen
- Vervolgens de knoflook erbij en de peterselie toevoegen en afblussen met een scheutje sherry.
- Na 1 minuut zachtjes doorkoken kun je ze serveren