Champignons met sherry

137

Champignons met sherry

Deze Spaanse tapas is een vegetarische delicatesse met een vleugje sherry. Je kunt ze vooraf bakken en achteraf warm maken in de oven op 180 graden Celsius gedurende 10 minuten. Lekker met getoast brood.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • scheutje sherry
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Instructies

  • Boen de champignons schoon en verwijder de steel. Grote champignons in 2 stukken snijden.
  • Verhit een koekenpan en doe de olijfolie in de pan.
  • De uitjes in de pan glazig bakken
  • De champignons erbij doen en 2 minuten bakken met een beetje peper en zout toevoegen
  • Vervolgens de knoflook erbij en de peterselie toevoegen en afblussen met een scheutje sherry.
  • Na 1 minuut zachtjes doorkoken kun je ze serveren
Gang: Amuse, Borrelhapjes, Tapas, Vooraf
Keuken: Spaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht