Brandade van aardappel, roodbaars en rucola

101

Brandade van aardappel, roodbaars en rucola

Een brandade is eigenlijk een stamppotje van aardappel en vis met eventueel groenten erdoorheen
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 1/2 gesnipperd uitje
  • 1 teentje knoflook fijn geperst / gesneden
  • 50 gram grof gehakte rucola
  • 1 fijn gesneden bosuitje of 5 cm 1/2 prei ringetjes
  • 2 eetlepels bak/grill olie bv druivenpitolie of zonnebloemolie
  • 1 dl kokende melk
  • 50 gram roomboter
  • 250 gram roodbaarsfilet of andere witvis zoals kabeljauw wijting, schol
  • 2 gele bietjes gekookt en in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 venkel in kleine blokjes gesneden en 2 minuten gekookt en afgegoten

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Op deze manier wordt ze gelijkmatig gaar.
  • Kook ze met een 1/2 theelepeltje zout gaar.
  • Bak ondertussen de uitjes en voeg dan de knoflook en de prei toe en bak dit op een matig vuur nog 1 minuutje mee.
  • Peper en zout de roodbaars en smeer ze in met een bak of grill olie.
  • Volg het recept bakken van vis op de huid
  • Als de vis gaar is kun je deze plukken in kleine stukjes
  • Giet de aardappels af als ze gaar zijn en doe de aardappelen met de kokende melk en boter, de ui, knoflook, prei-mengsel
  • Voeg de rucola, gele biet en de venkel toe
  • Voeg de vis toe en prak of stamp het geheel tot een mooi mengsel.
  • Breng het op smaak met peper en zout.
  • Doe de stamppot in een schaal en bestrooi ze met paneermeel of Panko (Lapans broodkruim)
  • Zet de stamppot nog 10-15 minuutjes in de oven.
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Vis
Keuken: Belgisch, Frans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht