Brandade van aardappel, roodbaars en rucola
Een brandade is eigenlijk een stamppotje van aardappel en vis met eventueel groenten erdoorheen
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 1/2 gesnipperd uitje
- 1 teentje knoflook fijn geperst / gesneden
- 50 gram grof gehakte rucola
- 1 fijn gesneden bosuitje of 5 cm 1/2 prei ringetjes
- 2 eetlepels bak/grill olie bv druivenpitolie of zonnebloemolie
- 1 dl kokende melk
- 50 gram roomboter
- 250 gram roodbaarsfilet of andere witvis zoals kabeljauw wijting, schol
- 2 gele bietjes gekookt en in kleine blokjes gesneden
- 1/2 venkel in kleine blokjes gesneden en 2 minuten gekookt en afgegoten
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Op deze manier wordt ze gelijkmatig gaar.
- Kook ze met een 1/2 theelepeltje zout gaar.
- Bak ondertussen de uitjes en voeg dan de knoflook en de prei toe en bak dit op een matig vuur nog 1 minuutje mee.
- Peper en zout de roodbaars en smeer ze in met een bak of grill olie.
- Volg het recept bakken van vis op de huid
- Als de vis gaar is kun je deze plukken in kleine stukjes
- Giet de aardappels af als ze gaar zijn en doe de aardappelen met de kokende melk en boter, de ui, knoflook, prei-mengsel
- Voeg de rucola, gele biet en de venkel toe
- Voeg de vis toe en prak of stamp het geheel tot een mooi mengsel.
- Breng het op smaak met peper en zout.
- Doe de stamppot in een schaal en bestrooi ze met paneermeel of Panko (Lapans broodkruim)
- Zet de stamppot nog 10-15 minuutjes in de oven.