Biologische zalm op Scandinavische wijze met roggebrood

202

Biologische zalm op Scandinavische wijze met roggebrood

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram biologische zalmfilet
  • 5 kleine cornichons of augurkjes in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1/2 sjalotje of ui fijn gesnipperd
  • 4 cherry tomaatjes voor de garnering
  • 4 plakken roggebrood
  • garnering zoals cresse tuinkers of plukjes kropsla van de kern
  • 2 eetlepels remouladesaus zie recept
  • 4 plakken roggebrood of zadencrackers

Instructies

  • Zet de oven op 140 graden Celsius
  • Maak de vis schoon, graatloos
  • Smeer de vis in met een beetje olijfolie en leg ze op een plat ovenschaaltje
  • Zet het in de oven gedurende 14 minuten
  • Als de vis nog zacht aanvoelt en bijna uit elkaar valt uit de oven halen
  • Neem 4 borden en leg op ieder bord een plakje rogge of zadencracker
  • Pluk de vis een beetje uit elkaar en leg dit op de rogge/cracker
  • Garneer het af met een schepje remouladesaus en overige garnering
  • Je kunt de vis ook eerst vermengen met een lepel remouladesaus en dan op het roggebrood doen
Gang: Brunch, Diner, Lunch, Vis, Vooraf
Keuken: Deens, Noorse, Zweeds
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht