Biologische zalm op Scandinavische wijze met roggebrood
Ingrediënten
- 250 gram biologische zalmfilet
- 5 kleine cornichons of augurkjes in stukjes gesneden
- 2 eetlepels kappertjes
- 1/2 sjalotje of ui fijn gesnipperd
- 4 cherry tomaatjes voor de garnering
- 4 plakken roggebrood
- garnering zoals cresse tuinkers of plukjes kropsla van de kern
- 2 eetlepels remouladesaus zie recept
- 4 plakken roggebrood of zadencrackers
Instructies
- Zet de oven op 140 graden Celsius
- Maak de vis schoon, graatloos
- Smeer de vis in met een beetje olijfolie en leg ze op een plat ovenschaaltje
- Zet het in de oven gedurende 14 minuten
- Als de vis nog zacht aanvoelt en bijna uit elkaar valt uit de oven halen
- Neem 4 borden en leg op ieder bord een plakje rogge of zadencracker
- Pluk de vis een beetje uit elkaar en leg dit op de rogge/cracker
- Garneer het af met een schepje remouladesaus en overige garnering
- Je kunt de vis ook eerst vermengen met een lepel remouladesaus en dan op het roggebrood doen