Aubergine rolletjes met ansjovisfilet / Spaanse tapas
Ingrediënten
- 8 dunne plakken van een dikke aubergine
- 8 ansjovis filets
- 16 dunne reepjes piment
- Olijfolie of knoflookolie
- Peper en zout
Instructies
- Bak de aubergine plakjes in een beetje olijfolie of knoflookolie om en om bruin.
- Laat de plakken afkoelen.
- Leg op de plak 2 reepjes piment van een ½ cm en een ansjovisfilet en rol de aubergineplak op.
- Klaar om te serveren met een cocktailprikkertje.
- Piment maak je als volgt: Leg een hele paprika in een oven van 200 graden ca. 25 minuten.
- De paprika uit de oven halen en even af laten koelen.
- De boven-en onderkant van de paprika afsnijden en de paprika doorsnijden en de zaadlijsten eruit halen. Nu kun je de paprika makkelijk pellen.
- Het vruchtvlees wat nu overblijft, is piment of pimiento. Dit wordt in veel Spaanse gerechten gebruikt als decoratie maar ook als bestanddeel voor een gerecht.
- Je kunt met de ingrediënten van dit gerecht ook een salade maken: De aubergine in kleine blokjes snijden en bakken in de olie, aflaten koelen en de gesneden piment en de gesneden ansjovis toevoegen, mengen en op smaak maken met peper uit de molen.