Albigondas – Spaanse gehaktballetjes

883

Albigondas

Porties 8 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr. Half om half gehakt of rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 75 gr paneermeel
  • 1 teentje knoflook fijn geperst
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 rode paprika fijn gesneden
  • 1 snufje cayenne peper
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de ui en paprika in kleine blokjes en bak deze beetgaar in een beetje olijfolie met een mespuntje cayennepeper.
  • Doe het gehakt in een mengkom en meng dit met het ei, tomatenketchup, knoflook en de paneermeel. Voeg er de paprika, ui, toe.
  • Maak het geheel op smaak met peper en zout. Draai er kleine balletjes van en bak ze goudbruin. Dit kan ook in de oven op 180 graden Celsius in 15 minuten.
  • Maak de tomatensaus warm en giet deze op de gehaktballetjes.
Gang: Amuse, Borrelhapjes, Brunch, Lunch, Spaanse tapas
Keuken: Portugees, Spaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht