Ajam smoor
Ingredients
- 4 kippendijen
- 8 kippenpoten
- 200 ml ketjap
- 1 halve nootmuskaat
- 10 teentjes knoflook
- 3 grote uien
- 100 g boter
- 2 tomaten
- 3 kruidnagels
- 2 bouillonblokjes of gebruik een halve liter sterke verse bouillon
Instructions
- Meng voor het marineren de kip, ketjap, nootmuskaat en peper in een kom.
- Laat de kip marineren gedurende 4 uur.
- Pel de knoflook en uien en snijd ze fijn.
- Verhit een pan met de boter en fruit zachtjes de ui.
- Voeg de knoflook en bak ze zachtjes lichtbruin.
- Snijd de tomaten in blokjes, voeg toe en laat even doorbakken.
- Voeg de kip toe.
- Verwijder het bolletje van de kruidnagels en voeg ze toe.
- Laat kort even bakken en voeg dan de overgebleven marinade toe.
- Giet een scheut water in de kom van de marinade zodat alle ketjap gebruikt wordt en voeg toe aan de pan.
- Voeg de bouillonblokjes toe en laat de kip of nu 1 nacht marineren in de afgekoelde marinade of ga nu verder om het circa 1,5 uur te laten sudderen.
- Bij het laatste heb je minder intense smaak.
- Als je het een nacht laat marineren heb je een mooiere smaak.
- Serveren: Serveer de smoor kip met gestoomde rijst en groenten.