Ajam smoor

Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 5 uur 30 minuten

Ingredients

  • 4 kippendijen
  • 8 kippenpoten
  • 200 ml ketjap
  • 1 halve nootmuskaat
  • 10 teentjes knoflook
  • 3 grote uien
  • 100 g boter
  • 2 tomaten
  • 3 kruidnagels
  • 2 bouillonblokjes of gebruik een halve liter sterke verse bouillon

Instructions

  • Meng voor het marineren de kip, ketjap, nootmuskaat en peper in een kom.
  • Laat de kip marineren gedurende 4 uur.
  • Pel de knoflook en uien en snijd ze fijn.
  • Verhit een pan met de boter en fruit zachtjes de ui.
  • Voeg de knoflook en bak ze zachtjes lichtbruin.
  • Snijd de tomaten in blokjes, voeg toe en laat even doorbakken.
  • Voeg de kip toe.
  • Verwijder het bolletje van de kruidnagels en voeg ze toe.
  • Laat kort even bakken en voeg dan de overgebleven marinade toe.
  • Giet een scheut water in de kom van de marinade zodat alle ketjap gebruikt wordt en voeg toe aan de pan.
  • Voeg de bouillonblokjes toe en laat de kip of nu 1 nacht marineren in de afgekoelde marinade of ga nu verder om het circa 1,5 uur te laten sudderen.
  • Bij het laatste heb je minder intense smaak.
  • Als je het een nacht laat marineren heb je een mooiere smaak.
  • Serveren: Serveer de smoor kip met gestoomde rijst en groenten.
Gang: Bijgerecht, Diner, Lunch, Rijsttafel
Keuken: Indonesisch
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht