Stroganoffsaus
Een klassieker van de bovenste plank. Heerlijk bij ossenhaas of andere biefstukken.
Ingrediënten
- 100 gram boter en 1 dl olijfolie om in te bakken
- 1 ui fijn gesneden
- 1 teentjes knoflook fijn gesneden
- 100 gram ontbijtspek in blokjes 1 cm
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 250 gram champignons in plakjes
- 1 rode paprika in kleine blokjes snijden
- 1 augurk in kleine blokjes of 2 eetlepels zilveruitjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 laurierblaadje
- 1 theelepel Tijm of Provençaalse kruiden
- ½ mespuntje cayennepeper
- Peper en zout
- 1 dl room
- Eventueel een beetje Italiaanse Semola bloem voor de binding
Instructies
- Bak apart eerst de uien, ontbijtspek en knoflook.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree erbij en bak deze een minuutje mee.
- Blus het dan af met de wodka en flambeer deze.
- Voeg dan alle andere ingrediënten champignons, paprika, augurk, Provençaalse kruiden erbij roer dit door wederom met elkaar.
- Voeg cayennepeper, witte peper en zout toe naar smaak.
- Voeg de room toe en laat alles ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Heerlijk om te serveren bij roodvlees.