Stroganoffsaus

97

Stroganoffsaus

Een klassieker van de bovenste plank. Heerlijk bij ossenhaas of andere biefstukken.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram boter en 1 dl olijfolie om in te bakken
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 100 gram ontbijtspek in blokjes 1 cm
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 rode paprika in kleine blokjes snijden
  • 1 augurk in kleine blokjes of 2 eetlepels zilveruitjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel Tijm of Provençaalse kruiden
  • ½ mespuntje cayennepeper
  • Peper en zout
  • 1 dl room
  • Eventueel een beetje Italiaanse Semola bloem voor de binding

Instructies

  • Bak apart eerst de uien, ontbijtspek en knoflook.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree erbij en bak deze een minuutje mee.
  • Blus het dan af met de wodka en flambeer deze.
  • Voeg dan alle andere ingrediënten champignons, paprika, augurk, Provençaalse kruiden erbij roer dit door wederom met elkaar.
  • Voeg cayennepeper, witte peper en zout toe naar smaak.
  • Voeg de room toe en laat alles ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • Heerlijk om te serveren bij roodvlees.
Gang: Brunch, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Saus, Vlees
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht