Ossenhaas bakken – grilleren

81

Ossenhaas op de grill

Het bereiden van ossenhaas op de grill is een nauwkeurig werkje.Het vlees dient mals en niet te ver door gebakken te zijn.
De kerntemperatuur is voor mooi rosé vlees 45 als je van de grill afhaalt en dan zal de temperatuur nog verder oplopen naar 50 graden Celsius.
Bij deze temperatuur is ze dan klaar om te snijden en te serveren. Als je een ossenhaas stuk hebt van ca. 1,5 kg is de tijd ca. 45 minuten bij een constante temperatuur van 170 graden Celsius.
Het gebruikt van een kerntemperatuurmeter is aan te raden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Equipment

  • 1 Koekenpan
  • 1 Kernthermometer

Instructies

  • Zorg dat het vlees afgedekt minimaal een uur uit de koeling is om op temperatuur te komen.
  • Verhit de pan of grill
  • De kerntemperatuur is voor mooi rosé vlees 45 als je van de grill afhaalt en dan zal de temperatuur nog verder oplopen naar 50 graden Celsius.
  • Bij deze temperatuur is ze dan klaar om te snijden en te serveren.
  • Als je een ossenhaas stuk hebt van ca. 1,5 kg is de tijd ca. 45 minuten bij een constante temperatuur van 170 graden Celsius. Het gebruikt van een kerntemperatuurmeter is aan te raden.
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Vlees
Keuken: Amerikaans, Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht