Ossenhaas op de grill
Het bereiden van ossenhaas op de grill is een nauwkeurig werkje.Het vlees dient mals en niet te ver door gebakken te zijn. De kerntemperatuur is voor mooi rosé vlees 45 als je van de grill afhaalt en dan zal de temperatuur nog verder oplopen naar 50 graden Celsius. Bij deze temperatuur is ze dan klaar om te snijden en te serveren. Als je een ossenhaas stuk hebt van ca. 1,5 kg is de tijd ca. 45 minuten bij een constante temperatuur van 170 graden Celsius. Het gebruikt van een kerntemperatuurmeter is aan te raden.
Equipment
- 1 Koekenpan
- 1 Kernthermometer
Instructies
- Zorg dat het vlees afgedekt minimaal een uur uit de koeling is om op temperatuur te komen.
- Verhit de pan of grill
- De kerntemperatuur is voor mooi rosé vlees 45 als je van de grill afhaalt en dan zal de temperatuur nog verder oplopen naar 50 graden Celsius.
- Bij deze temperatuur is ze dan klaar om te snijden en te serveren.
- Als je een ossenhaas stuk hebt van ca. 1,5 kg is de tijd ca. 45 minuten bij een constante temperatuur van 170 graden Celsius. Het gebruikt van een kerntemperatuurmeter is aan te raden.