‘Le Capeline’ Frans bergvarken

167

‘Le Capeline’ Frans bergvarken

Porties 2 Personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 Le Capelin Filets van 250 gram
  • 50 gram roomboter om in te bakken
  • Peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven op 160 graden Celsius op de hete lucht stand
  • Maak eerst de koekenpan heet op een matig vuur
  • Snijd de vetrand van de filet eerst in zodat er kleine blokjes ontstaan
  • Peper en zout de filets aan beide kanten
  • Zorg ervoor dat je niet te diep snijd, alleen in het vet en niet in het vleesgedeelte
  • Bak de filets eerst verticaal in de rand van de pan, daar is de pan het heetst
  • Sleep de filet langs de rand rond in de pan totdat het vette gedeelte mooi goudbruin is geworden en voor het grootse deel is uitgebakken
  • Doe nu de roomboter in de pan en laat dit uitbruisen en verdeel dit door het uitgebakken vet
  • Leg daarna de filets in de boter en sleep de filets door de pan en bak ze aan beide zijden goudbruin in ca. 2-3 minuten
  • Als je een temperatuurmeter gebruikt, stel deze in op 56 graden Celsius
  • Steek de pen in het vlees tot het midden, zowel zijkant als kern van het vlees
  • Leg het vlees op het serveerplateau en zet deze in de oven met het klokje buiten de oven.
  • De temperatuur van het vlees zal in gemiddeld 15 minuten oplopen tot 56 graden Celsius.
  • Maak ondertussen de groenten/aardappel en saus warm
  • Als het vlees klaar is kun je het in twee gelijke stukken snijden en serveren zoals op de foto
  • Onderop het groenten garnituur en daaromheen de saus en daarop het vlees
  • Je kunt het nog garneren met rucolasla vermengd met een mosterddressing
Gang: Diner, Lunch, Vlees
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht