‘Le Capeline’ Frans bergvarken
Ingrediënten
- 2 Le Capelin Filets van 250 gram
- 50 gram roomboter om in te bakken
- Peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven op 160 graden Celsius op de hete lucht stand
- Maak eerst de koekenpan heet op een matig vuur
- Snijd de vetrand van de filet eerst in zodat er kleine blokjes ontstaan
- Peper en zout de filets aan beide kanten
- Zorg ervoor dat je niet te diep snijd, alleen in het vet en niet in het vleesgedeelte
- Bak de filets eerst verticaal in de rand van de pan, daar is de pan het heetst
- Sleep de filet langs de rand rond in de pan totdat het vette gedeelte mooi goudbruin is geworden en voor het grootse deel is uitgebakken
- Doe nu de roomboter in de pan en laat dit uitbruisen en verdeel dit door het uitgebakken vet
- Leg daarna de filets in de boter en sleep de filets door de pan en bak ze aan beide zijden goudbruin in ca. 2-3 minuten
- Als je een temperatuurmeter gebruikt, stel deze in op 56 graden Celsius
- Steek de pen in het vlees tot het midden, zowel zijkant als kern van het vlees
- Leg het vlees op het serveerplateau en zet deze in de oven met het klokje buiten de oven.
- De temperatuur van het vlees zal in gemiddeld 15 minuten oplopen tot 56 graden Celsius.
- Maak ondertussen de groenten/aardappel en saus warm
- Als het vlees klaar is kun je het in twee gelijke stukken snijden en serveren zoals op de foto
- Onderop het groenten garnituur en daaromheen de saus en daarop het vlees
- Je kunt het nog garneren met rucolasla vermengd met een mosterddressing