Gerookte kiphamburger met bloemkool couscous en salsa
Equipment
- 1 rookoven
Ingrediënten
- 4 kiphamburgers
- peper en zout naar smaak
- Bloemkool couscous
- Tomaten-paprika-avocado salsa
- Geroosterde sesamzaadjes als garnering
Instructies
- Maak van te voren de rookoven of rookdoos in orde. Als je houtsnippers gaat gebruiken, maak deze een dag van te voren nat.
- Doe de rookdoos aan en leg de hamburgers in de rookdoos met de natte houtsnippers, die nu gaan roken en zo krijgt het vlees zijn rooksmaak.
- Doe dit niet te lang. Het zal maximaal 3 minuten aan iedere kant duren, totdat ze lichtbruin worden.
- Dan af laten koelen of direct voor gebruik in een voorverwarmde oven plaatsen van 170 graden Celsius en gedurende ca. 10 minuten gaar maken.
- Serveer de bloemkoolcouscous erbij met de salsa
Notities
Bij dit gerecht is een mosterddressing geserveerd.
Bloemkoolcousous kun je hier vinden.
Avocado-tomaat-paprikasalsa kun je hier vinden.