Gerookte kiphamburger met bloemkool couscous en salsa

785

Gerookte kiphamburger met bloemkool couscous en salsa

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten

Equipment

  • 1 rookoven

Ingrediënten

  • 4 kiphamburgers
  • peper en zout naar smaak
  • Bloemkool couscous
  • Tomaten-paprika-avocado salsa
  • Geroosterde sesamzaadjes als garnering

Instructies

  • Maak van te voren de rookoven of rookdoos in orde. Als je houtsnippers gaat gebruiken, maak deze een dag van te voren nat.
  • Doe de rookdoos aan en leg de hamburgers in de rookdoos met de natte houtsnippers, die nu gaan roken en zo krijgt het vlees zijn rooksmaak.
  • Doe dit niet te lang. Het zal maximaal 3 minuten aan iedere kant duren, totdat ze lichtbruin worden.
  • Dan af laten koelen of direct voor gebruik in een voorverwarmde oven plaatsen van 170 graden Celsius en gedurende ca. 10 minuten gaar maken.
  • Serveer de bloemkoolcouscous erbij met de salsa

Notities

Bij dit gerecht is een mosterddressing geserveerd.
Bloemkoolcousous kun je hier vinden.
Avocado-tomaat-paprikasalsa  kun je hier vinden.
Gang: Diner, Gerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Amerikaans, Belgisch, Frans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht