Zadencrackers

Dit gezonde recept van zadencrackers is leuk en eenvoudig te maken. Deze crackers kun je bij verschillende gerechten en momenten van de dag gebruiken. Je kunt het als crunch op een gerecht als decoratie gebruiken, maar ook als cracker beleggen met een frisse forelsalade, of plakjes gerookte zalm met crème fraiche. ook heerlijk bij een kaasplateau tijdens de borrel. Mocht je nu van een soort zaden niet genoeg hebben of niet op voorraad hebben, kun je het vervangen door een andere soort. Let op bij extra venkelzaad, dat het niet gaat overheersen. Veel kookplezier!
Porties 20 stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram pompoenpitten
  • 150 gram zonnebloempitten
  • 75 gram lijnzaad
  • 25 gram maanzaad
  • 25 gram sesamzaad
  • 25 gram venkelzaad
  • 10 gram zout
  • 10 x draaien met de pepermolen
  • Als kookvocht
  • 1500 gram water
  • 80 gram maïzena
  • 2 theelepels backing powder

Instructies

  • Alle ingrediënten samen in de keukenmachine kapot malen, maar niet tot poeder.
  • Alles in een pan met water , maïzena en backing powder doen en op hoog vuur al roerend laten koken tot het bindt.
  • Uitsmeren over 3 of 4 siliconen bakmatjes. Je kunt het ook in 2 x bakken.
  • Dan laat je het beslag afgedekt staan tot de volgende bak.
  • Oven op 170 graden Celsius voorverwarmen en gedurende 40-50 minuten laten bakken. Af en toe de oven even open doen zodat het vocht kan ontsnappen.
  • Dan laten afkoelen en bewaren in een afgesloten bak met keukenpapier onderop.
Gang: Bijgerecht, Borrelhapjes, Vegetarisch
Keuken: Belgisch, Frans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht