Witlof of roodlof met sinaasappel

102

Witlof of roodlof met sinaasappel

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 8 stronkjes mooie witlof
  • 2 dl jus d’orange
  • 2 dl water
  • snuf zout

Instructies

  • Haal met een klein puntig mesje de harde kern uit de witlof door het mesje rond te draaien en steeds verder te boren.
  • Leg de stronkjes in de pan en giet er de jus d’orange erop en voeg het zout toe.
  • Leg er een rond stukje bakpapier op en een deksel zodat de witlof niet kan drijven.
  • Breng de jus d’orange achtjes aan de kook en als ze 10 minuten heeft gekookt dan kun je ze uit zetten.
  • Laat ze even staan en vlak voordat je gaat serveren doe je het vuur weer aan en laat je de witlof nog even een paar minuten zachtjes koken.
  • Schep ze uit de jus d’orange en serveer ze bij je gerecht.
  • Je kunt ze ook uit scheppen en bestrooien met geraspte kaas en dan warm maken in de oven op 180 graden in ca. 8 minuten.
Gang: Bijgerecht, Diner, Lunch, Vegetarisch
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht