Witlof of roodlof met sinaasappel
Ingrediënten
- 8 stronkjes mooie witlof
- 2 dl jus d’orange
- 2 dl water
- snuf zout
Instructies
- Haal met een klein puntig mesje de harde kern uit de witlof door het mesje rond te draaien en steeds verder te boren.
- Leg de stronkjes in de pan en giet er de jus d’orange erop en voeg het zout toe.
- Leg er een rond stukje bakpapier op en een deksel zodat de witlof niet kan drijven.
- Breng de jus d’orange achtjes aan de kook en als ze 10 minuten heeft gekookt dan kun je ze uit zetten.
- Laat ze even staan en vlak voordat je gaat serveren doe je het vuur weer aan en laat je de witlof nog even een paar minuten zachtjes koken.
- Schep ze uit de jus d’orange en serveer ze bij je gerecht.
- Je kunt ze ook uit scheppen en bestrooien met geraspte kaas en dan warm maken in de oven op 180 graden in ca. 8 minuten.