Tuinkruidenolie
Tuinkruidenolie is een olie die je kunt gebruiken om gerechten extra smaak te geven. Het is Puur, Zuiver en erg Gezond.
Te gebruiken voor:
Dressings
Sauzen
Door de pasta of risotto
Soepen
Als druppels rondom een gerecht
Op vleeswaren
Op kaas
Ingrediënten
- 3 dl zonnebloemolie of olijfolie
- 2 bossen de stelen en/of blaadjes van tuinkruiden zoals:
- Platte peterselie
- Dille
- Oregano
- Tijm
- Rozemarijn
- Kervel
- Basilicum
- Munt
Instructies
- Maak de tuinkruiden schoon, eventueel wassen maar dan zeer goed droog maken in een centrifuge of tussen keukenpapier
- Neem een steelpannetje en doe hier de olie in
- Breng de olie op een temperatuur van ca. 100 graden Celsius
- Doe de stelen/blaadjes er in en laat dit ca. 4 minuten zachtjes koken
- Zet het vuur uit en nu is de olie klaar voor gebruik
- Je kunt deze olie in een jampotje of flesje in de koelkast ca. 1 maand bewaren
- Gebruik harde tuinkruiden zoals rozemarijn en tijm in combinatie met zachte tuinkruiden. Lekker voor de smaak en mooi voor de kleur
Notities
