Rode uiencompote

Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 200 gram uien fijngesneden of rode ui
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels rode jam
  • Peper en zout

Instructies

  • Maak een steelpannetje een beetje warm en voeg er dan de roomboter bij.
  • Als ze is uitgebruist doe dan de uien erbij. Bak ze goed glazig / licht bruin en voeg dan de knoflook toe en bak dit 1 minuutje mee.
  • Voeg dan de jam erbij en een klein beetje peper en zout.
  • Laat dit geheel in een half gesloten pan op een zeer laag vuur zachtjes smoren / stoven gedurende 45 minuten.
  • Mocht er weinig vocht in de pan ontstaan door het verdampen voeg er dan een eetlepel water bij.
  • Deze compote kun je heerlijk bij wild of patésoorten eten.
Gang: Amuse, Bijgerecht, Borrelhapjes, Kaas, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht