Quiche Lorraine

346

Quiche Lorraine

Deze typisch Franse hartige taart kom je veel in Frankrijk tegen. Je kunt met dit recept vele variaties kunnen maken met als basis het ei-room mengsel.
Porties 12 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 100 gram fijn gesneden bacon
  • 100 gram champignons in stukjes gesneden
  • 20 gram roomboter om te bakken
  • 4 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas
  • 5 eieren
  • 2,5 dl room
  • peper en zout
  • 1 theelepeltje Provençaalse kruiden
  • 1 plak brisee deeg om uit te rollen als bodem voor de quiche 24-30 cm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius .
  • Bak de ui en de spekjes in een beetje roomboter.
  • Voeg de knoflook en de champignons toe en bak dit nog 1 minuut mee.
  • Giet het gehele mengsel in een bolzeef en laat dit uitlekken.
  • Maak een mengsel van ei-room, Provençaalse kruiden en maak dit op smaak met peper en zout.
  • Rol het deeg uit en doe dit in een passende vorm.
  • Je kunt eerst het deeg 5 minuten voorbakken zodat ze iets droger wordt.
  • Verdeel dan de vulling en giet hierop het ei-room mengsel.
  • Strooi hier de Parmezaanse kaas overheen en bak de quiche af in de oven gedurende 30-40 minuten.
  • Ze is dan goudbruin geworden. Als de quiche vulling bol gaat staan in de oven is ze ook gaar.
Gang: Bijgerecht, Diner, Lunch, Snack, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Trefwoord: Hartig, taart
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht