Quiche Lorraine
Deze typisch Franse hartige taart kom je veel in Frankrijk tegen. Je kunt met dit recept vele variaties kunnen maken met als basis het ei-room mengsel.
Ingrediënten
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 100 gram fijn gesneden bacon
- 100 gram champignons in stukjes gesneden
- 20 gram roomboter om te bakken
- 4 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas
- 5 eieren
- 2,5 dl room
- peper en zout
- 1 theelepeltje Provençaalse kruiden
- 1 plak brisee deeg om uit te rollen als bodem voor de quiche 24-30 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius .
- Bak de ui en de spekjes in een beetje roomboter.
- Voeg de knoflook en de champignons toe en bak dit nog 1 minuut mee.
- Giet het gehele mengsel in een bolzeef en laat dit uitlekken.
- Maak een mengsel van ei-room, Provençaalse kruiden en maak dit op smaak met peper en zout.
- Rol het deeg uit en doe dit in een passende vorm.
- Je kunt eerst het deeg 5 minuten voorbakken zodat ze iets droger wordt.
- Verdeel dan de vulling en giet hierop het ei-room mengsel.
- Strooi hier de Parmezaanse kaas overheen en bak de quiche af in de oven gedurende 30-40 minuten.
- Ze is dan goudbruin geworden. Als de quiche vulling bol gaat staan in de oven is ze ook gaar.