Pompoen panna cotta

344

Pompoen panna cotta

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram pompoen geschild en in stukken gesneden van ca 2 cm
  • 2,5 dl room
  • 1 dl melk
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Werkwijze Panna cotta
  • Bak de ui en de knoflook met peper en zout in 2 eetlepels olijfolie
  • Breng de melk en de room aan de kook met de gesneden pompoen
  • Doe alles bij elkaar en kook de pompoen gaar en pureer dit pijn met de staafmixer of blender
  • Voeg de geweekte gelatine toe en laat dit oplossen
  • Breng het geheel op smaak en laat dit mengsel afkoelen
  • Als het koud en nog vloeibaar is giet het dan in serveerschaaltjes of glas naar keuze
  • Garneer het af met takjes cresse of peterselie en ingemaakte blokjes pompoen zoet zuur, gebrande en gehakte hazelnoot
  • Giet er nog een paar druppeltjes olijfolie extra vierge overheen.
  • Als extra garnering kun je ook nog kleine plakjes pompoen uitsteken en even bakken of grillen
  • Zoetzuur van pompen
  • 1 klein stuk pompoen gesneden in mooie blokjes van 1/2 x 1/2 cm
  • 1 dl natuurazijn helder blank
  • 1 dl water
  • 100 gram kristalsuiker
  • snufje zout
  • peper uit de molen 3 x draaien
  • 1/2 ui of 1 sjalot in ringen gesneden
  • Werkwijze zoet zuur van pompoen
  • Kook de azijn, water met de suiker, ui, zout en peper gedurende 4 minuten
  • Voeg de blokjes pompoen erbij en laat dit 2 minuten zachtjes koken en zet het vuur uit en giet het in een schoon weckpotje met rubber ring tot aan de rand en sluit ze af.
  • Af laten koelen in een badje met koud water.
  • Dit kun je gebruiken als garnering bij de panna cotta
Gang: Brunch, Diner, Lunch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht