Pompoen panna cotta
Ingrediënten
- 250 gram pompoen geschild en in stukken gesneden van ca 2 cm
- 2,5 dl room
- 1 dl melk
- 2 blaadjes gelatine
- 1/2 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Werkwijze Panna cotta
- Bak de ui en de knoflook met peper en zout in 2 eetlepels olijfolie
- Breng de melk en de room aan de kook met de gesneden pompoen
- Doe alles bij elkaar en kook de pompoen gaar en pureer dit pijn met de staafmixer of blender
- Voeg de geweekte gelatine toe en laat dit oplossen
- Breng het geheel op smaak en laat dit mengsel afkoelen
- Als het koud en nog vloeibaar is giet het dan in serveerschaaltjes of glas naar keuze
- Garneer het af met takjes cresse of peterselie en ingemaakte blokjes pompoen zoet zuur, gebrande en gehakte hazelnoot
- Giet er nog een paar druppeltjes olijfolie extra vierge overheen.
- Als extra garnering kun je ook nog kleine plakjes pompoen uitsteken en even bakken of grillen
- Zoetzuur van pompen
- 1 klein stuk pompoen gesneden in mooie blokjes van 1/2 x 1/2 cm
- 1 dl natuurazijn helder blank
- 1 dl water
- 100 gram kristalsuiker
- snufje zout
- peper uit de molen 3 x draaien
- 1/2 ui of 1 sjalot in ringen gesneden
- Werkwijze zoet zuur van pompoen
- Kook de azijn, water met de suiker, ui, zout en peper gedurende 4 minuten
- Voeg de blokjes pompoen erbij en laat dit 2 minuten zachtjes koken en zet het vuur uit en giet het in een schoon weckpotje met rubber ring tot aan de rand en sluit ze af.
- Af laten koelen in een badje met koud water.
- Dit kun je gebruiken als garnering bij de panna cotta