Koken van schelpdieren – mosselen
Een makkelijk éénpansgerecht wat je snel kan maken.
Koken van schelpdieren – mosselen is niet zo moeilijk.
Heerlijk in de zomer als je buiten op in de tuin of balkon wilt genieten van deze heerlijkheid uit de zee. Serveer er een glas droge witte wijn bij. Bijvoorbeeld een mooie Sauvignon-blanc. Je kunt uiteraard ook andere schelpdieren op deze manier bereiden. Kokkeltjes, Vongles. Een grote pan met deksel heb je hier voor nodig. Op de website www.kookenbakgerei.nl vindt je een groot assortiment pannen. Een mosselpan om te koken en direct te serveren staat er ook op.
Equipment
- 1 Mosselpan
Ingrediënten
- 1 zak mosselen van 2 kg
- 4 eetlepels Druivenpitolie of Zonnebloemolie
- 1/2 gesnipperd uitje
- 1 bleekselderijsteel fijn gesneden
- stuk wortel fijn gesneden
- stuk prei fijn gesneden
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 1/2 bosje peterselie gehakt
- 1 glas droge witte wijn
Instructies
- Neem een grote pan en vul deze met koud water
- Doe daar de mosselen in en laat ze daarin even wassen. Alle mosselen die drijven zijn dood en kun je niet eten. Deze weggooien!
- De overige mosselen even in een vergiet doe en de pan leegmaken.
- Zet de pan op het vuur en giet hierin 4 eetlepels druivenpitolie of zonnebloemolie
- Fruit het uitje zachtjes en vervolgens de knoflook, groenten en peterselie
- Blus dit af met 1 glas witte droge wijn
- Doe hierop de mosselen en zet het vuur hoog en de deksel op de pan
- Laat dit 2 minuten goed koken en schud dan de mosselen om met de deksel op de pan
- Herhaal dit na 1 minuut nogmaals en daarna nog 1 keer
- Hierna zijn ge open gegaan en klaar om te serveren
- Als je dit met pasta wilt eten, zorg je ervoor dat de pasta gekookt is en je kunt de pasta ook mee laten verwarmen als je de mosselen in de pan doet