Maiskip rolletje ‘Saltimboca’
Ingrediënten
- 4 Mais kipfilets
- 4 plakjes gerookte ham
- 4 blaadjes salie
- Peper en zout
- 1 liter kippenbouillon
Instructies
- Sla de maiskipfilets plat met een steelpan tussen twee velletjes slagersfolie.
- Bestrooi ze met peper en zout en beleg ze met het plakje gerookte ham en blaadjes salie.
- Rol de filets op per stuk in een velletje slagersfolie.
- Breng de bouillon aan de kook en leg de rolletjes in de hete bouillon.
- Pocheer de rolletjes in ca. 12 minuten gaar.
- Haal ze uit het folie en bak ze in een beetje olijf olie en een klontje roomboter goudbruin.
- Snijdt de rolletjes schuin in ca. 6 plakjes en serveer direct.
Notities
Serveer er b.v. gekookte pasta, risotto of parelcouscous bij. Als saus is een kerriesaus er erg lekker bij. Maar ook andere sauzen zijn mogelijk.