In boter gegaarde witvis filet

344
vis

In boter gegaarde witvisfilet

Door de witvis in de boter te garen, blijft het vocht in de vis en droogt daardoor niet uit en is ze extra lekker en behoudt optimale smaak
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram witvis filet zoals wijting, kabeljauw, schelvis,
  • zout
  • 500 gram boter
  • naar behoefte zout en peper

Instructies

  • Maak pekelwater 5 gram zout op 1 liter water
  • Pekel de filets gedurende 10 minuten in
  • Dep de vis goed droog en portioneren in gelijke stukken.
  • Plaats de vis open in de koelkast om deze nog wat droger te maken.
  • Smelt de boter en klaar ze op een laag vuur
  • Schenk de boter over in een ander pannetje, zodat het vocht en eiwit achterblijft
  • Verhit de geklaarde boter tot 50°C en doe hier de stukken vis in
  • Gaar de visfilet in ca. 25 minuten
  • Schep ze voorzichtig uit de boter en breng ze op smaak met peper en zout
  • Klaar om te serveren
Gang: Brunch, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Vis
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Diet: Koemelk, Lactose, Vis
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht