Gremolata van zeekraal en citroen

124

Gremolata van zeekraal en citroen

Gremolata is een topping om als extra smaakmaker te gebruiken. Het zout, zuur en bitter is heerlijk bij vis en Italiaanse gerechten
Porties 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • bosje peterselie gewassen
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 1 dl olijfolie extra vierge
  • rasp van 1 limoen of citroen
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Haal de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn
  • Doe de fijn gesneden knoflook erbij
  • Meng de limoenrasp erdoorheen
  • Giet de olijfolie erdoorheen zodat een mooie smeuïge emulsie ontstaat welke niet te dun is
  • Maak het geheel op smaak en laat dit ongeveer een uurtje intrekken
  • Lekker bij Ossobuco en visgerechten

Notities

Gang: Diner, Lunch, Vis, Vlees
Keuken: Italiaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht